|

Yabancı markaların yeni rotası Türkiye

Teknoloji devi şirketlerin Türkiye’yi üretim merkezi olarak gördüğünü söyleyen TÜBİDER Başkan Yardımcısı Ümit Önder, “ABD ve Çin’den firmalarla görüşüyoruz. Araştırmalar yapılıyor, İzmit, Mersin, İstanbul gibi yerlerde. Yıl sonuna kadar 3-4 çok büyük marka gelebilir” diye konuştu.

00:00 - 13/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 05:22 - 13/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Kovid-19 salgını, dünyanın akışını değiştirdi. Birçok dünya teknoloji devleri Uzakdoğu dışında da üretim yapma kararı aldı. Avrupa ve Asya’nın ortasında bulunan Türkiye, pandemide teknoloji devleri için bir cazibe merkezi haline geldi.
Türkiye Bilişim Derneği (TÜBİDER) Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Bilgisayar Genel Müdürü Ümit Önder, Türkiye’ye dev firmaların yatırıma gelmek istediğini söyledi.
Önder, “Eğer bunu değerlendirebilirsek ülkemizin çok faydalanabileceğini görüyorum. Bilişim sektörünün lider global firmaları Türkiye’de yatırım konusunda çok hevesliler” dedi.

TÜRKİYE AVRUPA'YA AÇILAN BİR KAPI

  • Yabancı teknoloji şirketlerinin Türkiye’yi, Avrupa’ya açılan bir hub gibi gördüğünü söyleyen Önder, şöyle devam etti:
    “Yabancı markalar Türkiye’de üretime geçmek için can atıyor. Amaç Çin’den teknolojiyi Türkiye’ye taşımak, buna da cep telefonu ile başladılar. Dünya devi markalar geldi. Türkiye’de başka yatırımlar yapmak için araştırmalar devam ediyor. Bu yılın sonunda 3-4 çok büyük markanın daha geleceğini öngörüyorum.”
#TÜBİDER
#ABD
#Çin
#Türkiye
3 yıl önce