|

Yavaşlatma itirafı için Apple'a yüzbinlerce kişi dava açtı

Apple'ın iPhone'ları bilerek yavaşlatması itirafı firmaya büyük ölçekte maddi zarar verecek gibi görünüyor. Yüzbinlerce kişi kasıtlı yavaşlatmaya karşı mahkemelere başvurdu.

Yeni Şafak
13:19 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:25 - 17/01/2018 Çarşamba
Diğer
Apple geçtiğimiz ay eskiyen iPhone'ları yavaşlattığını itiraf etmiş ve bir özür yazısı yayınlamıştı.
Apple geçtiğimiz ay eskiyen iPhone'ları yavaşlattığını itiraf etmiş ve bir özür yazısı yayınlamıştı.

iPhone'ların bilerek yavaşlatılması itirafının etkileri devam ediyor. Apple, bu zamana kadar bir şirkete karşı açılmış en kapsamlı dava ile karşı karşıya. Güney Kore'de tam 370.000 kişi Amerikan devinin telefonlarını bilerek yavaşlatmasına karşın dava açtı.

Yerel hukuk firması Hannuri Law tarafından Aralık ayında 67.000 mağdurla açılan davada, davacıların sayısı 370.000’i geçti. Gelen bilgiye göre yerel mahkeme ilk olarak Apple'a bir yazı gönderecek ve hakkındaki suçlamalara yanıt vermesini isteyecek. Yavaşlamaya neden olduğu açıklanan güncellemelerin davacıların bulunduğu bölgelere servis edilip edilmediği sorusu belirleyici olacak.

Güney Kore'de açılan bu davaya şu an için 370.000 kişi taraf oldu. Tüm bu topluluğu temsil eden Hannuri Law firması, Apple'ın iPhone sahibi olan her davacıya 2.000$ ödeme yapmasını talep ediyor.

#Apple
#iPhone
#Yavaşlık
#mahkeme
6 yıl önce