|

Yeni Apple iPad Pro ve Macbook Air tanıtıldı

Apple, bugün Türkiye saatiyle 17:00’da düzenlediği etkinlikte yeni iPad Pro ve Macbook Air modellerini tanıttı. Yenilenen tasarıma, güçlü özelliklere ve artırılmış ekran çözünürlüğüne sahip 2018 iPad Pro ve Macbook Air modellerinin fiyatı ve teknik özellikleri haberimizde.

Yeni Şafak
18:55 - 30/10/2018 Tuesday
Güncelleme: 19:15 - 30/10/2018 Tuesday
Diğer
Yeni iPad Pro
Yeni iPad Pro

Apple, düzenlenen etkinlikte merakla beklenen yeni iPad Pro ve MacBook Air modellerini tanıttı. Lansmanın en dikkat çeken ürünü Macbook Air oldu. Tasarım ve donanım anlamında uzun süredir değişmeyen Macbook Air, Retina ekranı ve yeni renk seçenekleriyle öne çıkıyor.

Yeni Macbook Air fiyatı ve teknik özellikleri

Yeni MacBook Air önceki nesilden yüzde 17 daha küçük hacime, yüzde 10 daha ince boyutlara sahip.


MacBook Air 13.3 inç büyüklüğünde Retina ekran ile geliyor. 3.5mm kulaklık girişi barındırıyor. Apple’ın üçüncü nesil kelebek anahtarlı klavyesi kullanılıyor. LED aydınlatmalı bu klavye, eski nesile göre 4 kat daha fazla dayanıklılık sunuyor.


8. Nesil Intel Core i5 işlemcisinden gücünü alan cihaz aynı zamanda T2 çipini de barındırıyor. Touch ID ile biyometrik güvenlik sağlıyor. 16 GB’a kadar RAM, 1.5 TB’a kadar SSD seçeneği bulunuyor.


Yeni Apple Macbook Air 8 GB RAM, 1.6 GHz Core i5 ve 128 GB SSD ile geliyor. Fiyatıysa 1199 dolar olarak açıklandı. 7 Kasım tarihinde satışa sunulacak.


Yeni iPad Pro

iPad Pro tarafındaysa Apple’ın şimdiye kadar üretmiş olduğu en güçlü iPad modeli olduğu söyleyelim. Gücünü Apple A12X Bionic işlemcisinden alıyor.


Tasarımsal anlamdaysa daha ince bir kasaya sahip olan yeni iPad Pro’da home tuşu artık yok. Toych ID yerine Face ID güvenlik desteği yeni iPad Pro’da karşımıza çıkıyor.


iPhone XR modelinde olduğu Liquid Retina teknolojisine sahip olan iPad Pro, bugüne kadar yapılmış olan en gelişmiş ekran deneyimi sunacak.



iPad Pro fiyatı ve teknik özellikleri

Apple'ın tanıtımını yaptığı yeni nesil iPad Pro'lar üç farklı versiyona sahip olacak. 10.5 inç, 11 inç ve 12.9 inç ekran boyutlarına sahip yeni iPad Pro'ların fiyatları şu şekilde:

  • 10.5 inç: 649 dolar
  • 11 inç: 799 dolar
  • 12.9 inç: 999 dolar

Apple, yeni iPad Pro modelinde USB Type-C girişine yer veriyor. Gün boyu pil ömrü sunabilecek olan iPad Pro,USB Type-C girişi üzerinden iPhone’ları da şarj edebilecek.

Gigabit seviyesinde LTE desteği, Bluetooth 5.0, eSIM desteği, dört hoparlör, woofer ve tweeter gibi ses deneyimini artıracak donanımlar da iPad Pro’nun önemli özelliklerinin başında geliyor.

#Apple iPad Pro
#Macbook Air
#Apple
5 years ago