|

Yeni güncelleme Apple Watch'ları çalışmaz hale getirdi

Apple’ın iki günce tanıttığı watchOS 5.1 güncellemesi, bazı Watch Series 4 akıllı saatleri kullanılmaz hale getirdi. Sorun yaşanması ile birlikte yayınladığı güncellemeyi hemen geri çeken firma, sorunu ne zaman çözeceğine dair henüz bir açıklama yapmadı.

Yeni Şafak
11:36 - 1/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:37 - 1/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Güncelleme sonrası hata cihazların yeniden başlatılmasına da izin vermiyor.
Güncelleme sonrası hata cihazların yeniden başlatılmasına da izin vermiyor.

ABD’li teknoloji devi Apple, akıllı saatleri içi yayınladığı yeni güncellemesini geri çekti. Watch Series 4 için tanıttığı ve kullanıcılarına yepyeni özellikler sunmayı planladığı yeni güncelleme bazı akıllı saatleri tabiri caizse tuğlaya çevirdi.


YENİ GÜNCELLEME WATCH SERİES 4’LERİ KULLANILMAZ HALE GETİRDİ!

Apple’ın akıllı saatleri için iki gün önce tanıttığı watchOS 5.1 güncellemesi bazı akıllı saatleri kullanılamaz hale getirdi. Yeni güncellemeyi yükleyen bazı kullanıcılar, açılışta görünen Apple logosunun ardına geçemediğini belirtti. Yani güncelleme sonrası akıllı saatlerin en fazla Apple logosuna kadar açıldığı ifade edildi.


Buna ek olarak güncellemenin çok geç yüklediği konusunda şikayet eden kullanıcılara Apple, yüklemenin birkaç saat sürebileceğini açıkladı. Lakin fazlasıyla bekleyen kullanıcılar, ne yazık ki yükleme ekranının bir türlü bitmediğini açıkladı.

WATCHOS 5.1 GÜNCELLEMESİ SONRASI CİHAZLARI YENİDEN BAŞLATMAK İŞE YARAMIYOR!

Güncellemenin ardın kullanıcılar Watch Series 4’lerinin resmen tuğlaya dönüğünü artık çalışmadığını belirtiyor. Bu durumdan kurtulmak isteyen kullanıcılar yeni soruna çözüm bekliyor. Lakin Watch Series 4’ü veya eşleştirildiği telefonu yeniden başlatmak soruna çözüm olmuyor.


APPLE GÜNCELLEMEYİ GERİ ÇEKTİ!

Yayınladığı güncelleme ile kullanıcılarının telefonunu çalışmaz hale getiren Apple, sorunun daha da büyümemesi için güncellemeyi geri çekmek zorunda kaldı.


Daha öncesinde cihazlarına watchOS 5.1 sürümünü indirmiş olan ve kurmamış olan kullanıcıların yeni güncellemeyi yüklememesi gerekiyor. Bu sorun ile baş başa kalanların ise Apple’ın yayınlayacağı yeni güncellemeyi beklemesi gerekiyor.

#Apple
#watchOS 5.1
#Watch Series 4
#Güncelleme
5 yıl önce