|

Yeni Zelanda'ya giden heyeti taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı uçuş rekoru kırdı

Cumhurbaşkanlığı filosunda uzun süredir yer alan TC-CAN tescilli Airbus A340 tipi uçak, rekora imza attı. 19 saat 36 dakika uçuş ile Yeni Zelanda’ya aktarmasız uçan TC-CAN, en uzun VIP uçuş gerçekleştiren uçak unvanı ile tarihe geçti.

Yeni Şafak
15:42 - 19/03/2019 Tuesday
Güncelleme: 16:04 - 19/03/2019 Tuesday
Diğer
Atatürk Havalimanı’ndan başlayan uçuş Christchurch Havalimanı‘nda son buldu.
Atatürk Havalimanı’ndan başlayan uçuş Christchurch Havalimanı‘nda son buldu.

Havacılık dünyasının gündeminde Etiyopya Havayolları’nın Addis Ababa – Nairobi seferini gerçekleştirirken düşen ve sonrasında tüm dünya genelinde uçuşları yasaklanan Boeing 737 MAX 8 olsa da, gökyüzünde binlerce uçak var.

Shiftdelete’in haberine göre son yıllarda havayolu şirketleri dünyanın en uzun uçuşlarını gerçekleştirerek yeni rekorlara imza atarken, bu kez bir rekor haberi ülkemizden geldi. Bu rekoru gerçekleştiren uçak ise THY’den değil, Cumhurbaşkanlığı VIP uçak filosundan.


Cumhurbaşkanlığı uçağı ile aktarmasız en uzun VIP uçuş!

Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen ve 49 kişinin şehit olması ile sonuçlanan hain terör saldırısı sonrasında Türkiye’den bir heyet Yeni Zelanda’ya gitti.

Cumhurbaşkanlığı filosunda uzun süredir yer alan TC-CAN tescilli Airbus A340tipi uçak ile gerçekleştirilen bu yolculuk 19 saat 36 dakika sürdü. Böylece TC-CAN’ın yaptığı bu uçuş aktarmasız en uzun VIP uçuş olarak tarih geçmiş oldu.

Atatürk Havalimanı’ndan başlayan uçuş Christchurch Havalimanı‘nda son buldu.

#Cumhurbaşkanlığı uçağı
#TC-CAN
#Airbus A340
5 years ago