|

Yerli robotlar 3. Havalimanı'nda göreve başlayacak

Geleceğin teknolojisi olan robot teknoloji dünyanın en büyük havalimanı olan 3. Havalimanı'nda görev yapacak. Rakiplerine karşı büyük bir başarı sağlayan ve tamamen yerli üretim olan Mini ADA ve ADA GH6 isimli robotlar, hava limanında yılda 200 milyon yolcuya hizmet verecek. İşte yerli robotların özellikleri ve havalimanında yapacakları görevlere dair detaylar...

Yeni Şafak
10:47 - 1/07/2018 Pazar
Güncelleme: 11:10 - 1/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yerli üretim robotlar yılda 200 milyon yolcuya yardımcı olacak.
Yerli üretim robotlar yılda 200 milyon yolcuya yardımcı olacak.

Geleceğin teknolojisi olan robot teknolojisine Türkiye’de kayıtsız kalmadı. Büyük bir çalışma sonucu üretilen robotlar, rakiplerine göre büyük başarı sergiledi. Eskiye nazaran yerli üretime önem veren Türkiye bu robotta da yüzde yüz yerli üretime önem verdi ve yapay ile buluşturulan AKINROBOTICS şirketinin Mini ADA ve ADA GH6 robotu kendini kanıtlamayı başardı.

Türkiye’nin mega projeleri arasında yer alan ve dünyanın ne büyük havalimanı olan 3 Havalimanı ise son teknoloji ile donatılıyor. Bu teknolojilerin arasında geleceğin teknolojisi olan robot teknolojisi de havalimanının envanterine ekleniyor.

3. Havalimanı'nda yolcuları yerli robotlar karşılayacak

AKINROBOTICS isimli firmanın ürettiği Mini ADA ve ADA GH6 isimli robotların çalışmaları tamamladı. Yılda 200 milyon yolcuya hizmet verecek olan havalimanında Mini ADA ve ADA GH6 isimli robotlar, dünyanın en büyük havalimanında yolcuları karşılayacak, yönlendirme yapacak ve sorulan sorulara cevap vererek rehberlik görevini üstlenecek. Çin, Rus ve Türk yapımı robotların sunumlarının yer aldığı toplantıda rakiplerini geride yerli robotlar, bunu haricinde çeşitli hizmetleri de yolculara sunabilecek.


Mini ADA ve ADA GH6 neler yapabiliyor?

  • - Dans etme
  • - Ürün tanıtımı
  • - Karşılama hostesliği/ Resepsiyon görevlisi
  • - Yer tarifi
  • - Aktif bilgisayar kullanımı ve internet kullanımı
  • - Eğitim ile ilgili bilgi verme
  • - Barkod okuma

23 yıl önce Konya’da kurulan AKINSOFT’un yan kuruluşu olarak hizmet veren AKINROBOTICS, 9 yıldır yerli robotlar üzerinde çalışıyor ve dünya çapında yalın üretim hattına sahip olan ve seri üretim yapan tek fabrika olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca üretim aşaması tamamlanan robotları da satışa sunduğunu açıklayan firma, herkesin bu robotlara ulaşmasına imkan sağlayacak.


#3. Havalimanı
#Yerli Robot
#Mini ADA
#ADA GH6
6 yıl önce