|

Yılda 100 bin araç üretecek

Volkswagen, tamamen elektrikli motora sahip sıfır emisyonlu araç üretimine yoğunlaştı. Almanya'nın Zwickau şehrinde bulunan fabrikasında girişimlere başlayan VW, yılda 100 bin elektrikli araç üretmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
10:56 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:57 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Elektrikli araç üretim çalışmalarına başlayan Volkswagen, 2025 yılında da otonom sisteme sahip elektrikli araçlarını üretmek istiyor.
Elektrikli araç üretim çalışmalarına başlayan Volkswagen, 2025 yılında da otonom sisteme sahip elektrikli araçlarını üretmek istiyor.

Yaşadığı Dieselgate skandalı ile uzun bir süre gündemden düşmeyen Volkswagen, I.D concept adını verdiği elektrikli aracı ile ihtişamlı günlerine geri dönmek istiyor. 2015 yılında ortaya çıkan skandalın olumsuz etkilerini bir türlü silemeyen Volkswagen, tüketicilerin gözündeki ihtişamlı günlerine dönmek için düğmeye bastı.

  • Dieselgate skandalı nedir?
  • Volkswagen emisyon skandalı veya dieselgate, 2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in emisyon ihlali yapması sonucu ortaya çıkan bir skandaldır.
  • Eylül 2015 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA), Volkswagen Group'a Temiz Hava Yasası'nın ihlaliyle ilgili bir bildirim yayınladı. Ajans, Volkswagen'in laboratuvar emisyon testlerinde bilinçli olarak dizel motorlarda aldatıcı yazılım kullanarak emisyon değerlerini manipüle ettiği tespit edildiğini açıkladı.
  • Bu yazılım ile araçların gerçekte 40 kat fazla NOx çıkışı bulunmasına karşın düzenleyici test sırasında ABD standartlarına uygun olduğunu göstermekteydi. Volkswagen'in bu programlama yazılımını dünya çapında yaklaşık 11 milyon otomobilde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde 2009-2015 yılları arasındaki 500.000'den fazla modelde kullanmıştır.

Almanya'nın Zwickau şehrinde bulunan fabrikasında çalışmalara başlayan alman marka, 2020 yılına kadar yılda 100 bin elektrikli araç üretebilecek kapasiteye ulaşmayı hedefliyor.


  • Volkswagen’in elektronik ulaşımdan sorumlu yöneticisi Thomas Ulbrich yaptığı açıklamada, hedeflerinin e-ulaşım için daha çok tesis sağlamak olduğunu ve sadece 3 yılda 16 fabrika dönüşümü planladıklarını söyledi.

Her bir tesis, Volkswagen'in I.D. concept ailesinin belli bir bölümünü üretmekten sorumlu olacak. Kompakt hatchback'ten büyük bir crossover'a kadar uzanan otomobillerin tamamı markanın elektrikli araçlar için tasarladığı yeni MEB platformundan çıkacak.



Volkswagen I.D concept

Tamamen elektrikli otomobil konsepti üzerine üretilen Volkswagen I.D concept, markanın menzil konusundaki zayıflığını çözerek tek şarjla 600 kilometreye kadar yolculuk yapmayı sağlayacak. Daha yaşanabilir dünya için üretilen bu otomobil, elektrikle çalışan aksamları ile emisyonu sıfıra indirgiyor.


Kompakt yapıya sahip olan Volkswagen I.D concept için 170 beygir güç üreten elektrikli ünite kullanılmış. Açık Alan Konsepti üzerine üretilmiş ilk Volkswagen olma özelliği taşıyan bu aracın dışı bir VW Golf ebatlarına sahipken iç hacmi VW Passat kadar geniş tutulmuş.

#Volkswagen
#Dieselgate
#I.D concept
6 yıl önce