|

YouTube çocuk platformunda dahi zararlı içeriğin önüne geçemiyor

Popüler video izleme platformu YouTube üzerinde yapılan araştırmaya göre yayınlanan içeriklerin çoğunun tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Çocuklara özel içerikleri barındıran YouTube Kids’de dahi sahte içeriklere sık sık rastlandığı belirtiliyor.

Yeni Şafak
15:08 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:12 - 12/11/2018 Pazartesi
Diğer
YouTube platformunun 13 yaşından küçük çocuklara uygun olmadığını belirtiyor.
YouTube platformunun 13 yaşından küçük çocuklara uygun olmadığını belirtiyor.

Rahatsız edici içerik, YouTube'un en önemli problemlerinden biri. YouTube kullanıcıları üzerinde yapılan bir anketin sonuçları, Google'ın sahibi olduğu dev video platformu adına oldukça olumsuz bir tabloyu gözler önüne seriyor.

Chip'in haberine göre Pew Research Center'ın yaptığı araştırmaya ait rapor, YouTube kullanıcılarının %60'tan fazlasının YouTube videolarında bazen "kötü davranış barındıran", "kötü örnek oluşturucu" ve "çocuklara uygun olmayan" içeriklere rastladıklarını belirttiklerini gösteriyor.


Rapora göre ebeveynlerin üçte birinden fazlası, 11 yaşında ya da daha küçük olan çocuklarının YouTube üzerinde denetim olmadan video izlemelerine izin veriyor. YouTube platformunun kendi açıklaması, YouTube'un 13 yaşından küçük çocuklara uygun olmadığını belirtiyor.

Üstelik, Google'ın sahibi olduğu video platformu YouTube'un çocuklara özel içeriklerden başka bir içerik barındırmayacağını belirttiği YouTube Kids'in bile bu konuda başı belada. Geçtiğimiz yıl YouTube Kids kullanıcıları, platformda sahte içeriklerin kol gezdiğini belirtiyor. YouTube Kids'e bir şekilde giren bu içerikler, şiddet içerikli davranışlar gösteren çizgifilm karakterlerini de içinde barındırıyor.


Araştırma raporunun değindiği bir diğer önemli nokta ise YouTube kullanıcılarının yarısından fazlasının platformu bilgilendirici videolar izlemek için kullandıklarını ve YouTube'u hayatlarının önemli bir parçası olarak gördüklerini belirtiyor olması. Rapor, 4.594 Amerika Birleşik Devletleri vatandaşından alınan ifadeleri içeriyor.

YouTube ve Pew Research Center ise konu hakkında açıklama yapmaktan şu an için kaçınıyor.

#YouTube
#Zararlı içerik
#YouTube Kids
5 yıl önce