|

YouTube uzun süredir beklenen özelliği aktif ediliyor

YouTube kullanıcıları tarafından yıllardır beklenen arka planda çalıştırma özelliği artık kullanılabiliyor. İlk olarak ABD’deki Premium ve ücretsiz abonelere açılan özellik yakında ülkemizde de kullanılmaya başlayacak.

10:11 - 9/04/2019 Salı
Güncelleme: 10:14 - 9/04/2019 Salı
Yeni Şafak
YouTube PiP (Picture-in-Picture) modu Android cihazlarda bu şekilde görünüyor.
YouTube PiP (Picture-in-Picture) modu Android cihazlarda bu şekilde görünüyor.

Dünyanın en büyük video platformu haline gelen YouTube’un Android uygulaması artık arka planda çalıştırma özelliğini destekliyor. Şimdilik ABD’de başlayan uygulamada kullanıcılar video penceresini ufaltarak ekranın istediği bir yerine konumlandırabiliyor. Böylece video izlerken diğer işlemleri yapmaya devam edebiliyorsunuz. PiP (resim içinde resim) olarak adlandırılan bu modun çok yakın bir zamanda Avrupa ülkelerine ve Türkiye’ye de geleceği söyleniyor.


Youtube’un Android uygulamasında olan bu özellik şimdilik sadece belirli videolarda kullanılabiliyor. Müzik videolarının birçoğu maalesef bu özellik dışında tutuluyor. YouTube kendisini bir çevrimiçi müzik platformu haline getirmek istemediği için böyle bir önlem almış. PiP modu için içerik üreticilere de seçme şansı sunulduğu da belirtiliyor. Yani videoyu yayınlayan kişi tarafından bu özelliğin kullanılıp kullanılmayacağına karar veriliyor.

#YouTube
#Pip Mode
#Video
#Android
5 yıl önce