|

YouTube yanlış ve sorunlu videoları öneriyor

ABD'de yapılan araştırmaya göre yetişkinler, çocuklarının YouTube'da yanlış ve tehlikeli içeriklerle karşılaştığını belirtti. Özellikle 11 yaşından küçük çocukların uygunsuz içeriklere maruz kaldığı raporda yer aldı.

Yeni Şafak
11:22 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:32 - 8/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Uzmanlar özellikle YouTube gibi platformların aile gözetiminde kullanılmasını öneriyor.
Uzmanlar özellikle YouTube gibi platformların aile gözetiminde kullanılmasını öneriyor.

YouTube kullanıcılarının yüzde 60'ından fazlası, rahatsız edici davranışlar içeren videolarla karşılaştıklarını belirtti. Ayrıca kullanıcılar bu videoların yanlış ve çocuklar için uygun olmadığını belirtti.

Rapora göre platformun 13 yaşından küçük çocuklar için tasarlanmamasına rağmen, ebeveynlerin üçte birinden fazlasının düzenli olarak 11 yaşında veya daha genç çocukların YouTube'dan video izlemesine izin veriyor.


Google'ın sahip olduğu YouTube'un çocuklara özel olan bölümü YouTube Kids'te hala rahatsız edici içerikler bulunuyor. Geçtiğimiz yıl YouTube Kids kullanıcıları, şiddet içeren davranışlarda bulunan popüler çizgi film karakterlerinin de olduğu rahatsız edici videoları keşfetti.
skandalı olarak adlandırılan olaydan sonra YouTube güvenliği artıracağını söylese de hala bu rahatsız edici videolar dolaşımda.



Araştırmacılar YouTube kullanıcılarının yaklaşık yarısının eğitici videolar için platformu tercih ettiğini ve hizmetin bu yönünün faydalı olduğunu düşünüyor. Rapordaki veriler ABD'de yaşayan yaklaşık 5 bin kişinin anketlerine dayanıyor.

#YouTube
#Elsagate
#Skandal
5 yıl önce