|

Alışveriş Tarihi mercek altında

Alışveriş Tarihi belgeseli, 19. Yüzyıl''da kurnaz Fransız girişimci, Aristide Boucicaut tarafından kurulan dünyanın ilk mağazasının açılma hikâyesiyle başlıyor

.
00:00 - 29/07/2014 Salı
Güncelleme: 22:13 - 28/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Alışveriş Tarihi mercek altında
Alışveriş Tarihi mercek altında

24TV Belgesel Kuşağı, her hafta birbirinden etkileyici belgeselleri ekrana taşıyor. Mağazalar kesinlikle sanayi devriminin en zeki buluşlarından biridir. Başlangıcı kelimenin tam anlamıyla alışveriş kavramının icadıyla başlıyor. Böylece tüketim kültürü oluşur ve kadının özgürleşme tohumları ekilir. Ulusal ekonomilerin ve toplumların hayatını dönüştüren alışveriş olgusunun anlatılmamış sosyal tarihini iki bölümden oluşan Alışveriş Tarihinde bulabilirsiniz.

Alışveriş Tarihi, 19. Yüzyıl''da kurnaz Fransız girişimci, Aristide Boucicaut tarafından kurulan dünyanın ilk mağazasının açılma hikâyesiyle başlar. Bu girişim hem Boucicaut''un kaderini hem de kadın ve modern toplumun zaman içindeki serüvenini değiştirdi. Boucicaut''un Paris''in sol yakasında yer alan ve ünlü Gustave Eiffel tarafından tasarlanan mağazası tüketim kültürünün de doğmasını sağladı. Alışveriş''in bu ilginç hikâyesi İlk bölümüyle bu akşam ekrana geliyor.

10 yıl önce