|

Cem Karaca Tanıklar'da

Türk Rock Müziği'nin efsane ismi Cem Karaca'nın müzik serüveni ve çalkantılarla geçen hayatı Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu Tanıklar'da ekrana gelecek.

z
00:00 - 8/07/2001 Pazar
Güncelleme: 10:43 - 29/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Cem Karaca Tanıklar'da
Cem Karaca Tanıklar'da

22:45/Kanal 7

Süleyman Çobanoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Tanıklar, Türkiye'nin belleğini oluşturan ve yarına ilişkin hayaller kuran isimlerini ekrana taşımaya devam ediyor. Sırada, Resimdeki Gözyaşı', 'Bekle Beni', 'Ömrüm', 'Mapus Damları', 'Ne Olur Islak Islak Bakma', 'Rap Rap', 'Ceviz Ağacı', 'Allah Yar', 'Ülkem Benim' gibi parçalarıyla her dönem takip edilen Türk Rock Müziği'nin kurucusu ve babası Cem Karaca'nın tanıklığı ve tanıkları var ...

Ermeni kökenli Irma Felekyan'la (Toto Karaca), Azeri türkücü Mehmet İbrahim Karaca'nın oğlu Cem Karaca, müzikle nasıl tanıştı? İlk bestesi kimin içindi? Müziği seçmesinde annesinin rolü ne oldu? Profesyonel müzik yaşamı nasıl başladı? Kurduğu müzik grupları neler? Pop müziğin alışılmış formlarına bağlı fakat güzel şarkı sözleriyle desteklenen yorumlar ve Anadolu ezgilerinin pop-rock'la buluştuğu farklı iki yorumu bir arada nasıl bulundurdu? İlk rock operası olarak bilinen 'Safinaz' adlı parçası nasıl oluştu?.. ve buna benzer daha birçok sorunun cevabını bu akşam Cem Karaca ve onun hayatına tanıklık eden isimlerden alacağız.

Bir dönem sürgünde yaşayan ve Turgut Özal zamanında ülkesine dönen Cem Karaca çalkantılarla dolu bir hayat yaşadı. "Döneklik"le de suçlanan usta sanatçı müzik felsefesinden hiç ödün vermedi. Toplumsal sorunlar, sevgi ve Anadolu ezgileri hep müziğinde yer aldı. Çobanoğlu, Türkiye'nin müzik serüvenine tanıklık etmiş bu büyük ustayla müzik geçmişini ve 'Türk rock'ını konuşuyor.

SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane

Artık çizgi film çekebilmeliyiz

Havva Setenay notlarına devam ediyor: "Çizgi film sektöründe Japonya ve Amerika'nın ezici hakimiyeti nedeniyle, yıllardır dünya televizyonları bu iki ülkenin çizgi filmleri tarafından işgal edildi. Özellikle bizim gibi geri kalmış ülkeler kendi çizgi filmlerini yapmayı düşünmeden Japon çizgi filmlerini havada kaptı. Birçok ülke kendi sinemasını kurdu fakat ülkesinin değer yargılarını taşıyan çizgi filmler yapmayı düşünmedi. Geçen aylarda Kanal 7 ekranlarında yayınlanan 'Fatih Sultan Mehmed' filmi, istenildiği zaman bizim de başarılı çizgi filmler üretebileceğimizi gösterdi. Film, teknik açıdan belki çok mükemmel değildi, ama şimdiye kadar hiçbir çizgi film beni bu kadar duygulandırmamıştı.

23 yıl önce