|

Çocuk kampında Neocon eğitimi

Muhafazakar ABD'nin politik gelecek kurgusunu konu alan İsa'nın Yaz Kampı ekranda. Yapım, köktendinci yetiştirme kampalarında çocukların nasıl bir eğitime tâbi tutulduklarını gözler önüne seriyor

00:00 - 6/04/2007 Cuma
Güncelleme: 01:00 - 6/04/2007 Cuma
Yeni Şafak
Çocuk kampında Neocon eğitimi
Çocuk kampında Neocon eğitimi

Dünyanın en önemli belgesellerini NTV Belgesel Kuşağı'nda ekrana getiren NTV, bu akşam yine çok ses getiren “İsa'nın Yaz Kampı” (Jesus Camp) adlı belgeseli izleyenlerle buluşturuyor. 2007 Oscar adayı olan belgesel, Baraka Çocukları filminden de tanınan Heidi Ewing ve Rachel Grady imzası taşıyor.

SADIK HRİSTİYAN ASKERLER İÇİN
Özellikle Evangelistlerin çocuklarını gönderdikleri yaz kamplarında yaşananların konu edildiği yapımda, Levi, Rachael ve Tory adlı üç çocuğun papaz Becky Fischer'ın Kuzey Dakota'daki “Ateşe Atılan Çocuklar” adlı, aralarında 6 yaşında çocukların da olduğu ve çocukların 'Tanrı'nın Ordusu'nun sadık Hıristiyan askerleri olmaları için eğitim aldığı kamplara katılışı anlatılıyor. Film, çocukların bu kampta yaşadıklarını, 'ilahi yetenekler'ini nasıl geliştirdiklerini birbir izliyor. Bu yapım, Amerika'nın politik geleceğinde aktif rol almaları için yetiştirilen Hıristiyan çocukların aldıkları temel eğitimi ve disiplini, içinde bulundukları eğitim platformunu ilk defa bu kadar yakından gözler önüne seriyor.

NTV / 20.00


17 yıl önce