|

Dadı'ya 'bela'lı rakip

Show TV'nin en başarılı dizisi Dadı'ya bir rakip geldi. Ancak görünen o ki, Kanal D'de yayınlanan Çifte Bela, Dadı'nın aldığı ratingi yakalayamayacak.

.
00:00 - 16/07/2001 Pazartesi
Güncelleme: 14:41 - 20/05/2014 Salı
Yeni Şafak
Dadı'ya 'bela'lı rakip
Dadı'ya 'bela'lı rakip

Show TV'de uzun bir süredir yayınlanan ve izleyenlerin beğenisini kazanan Dadı'ya rakip çıktı. Ancak, görünen o ki, Kanal D'de yayınlanmaya başlayan Çifte Bela, Dadı için güçlü bir rakip değil.

Yönetmenliğini Bülent Özdural'ın yaptığı, Mümtaz Sevinç, Gül Onat, Nadide Sultan ve Ayşe Tolga'nın rol aldığı Çifte Bela, hem oyunculuk anlamında yeteri kadar başarılı olmayışı, hem de senaryonun, dolayısıyla repliklerin espri katsayısının düşük olması hasebiyle Dadı'nın gölgesinde kaldı.

Yayınlandığı ilk bölümden itibaren başarılı bulunan ve oyuncularına ödüller kazandıran Dadı, bilindiği gibi Amerikan menşeli bir dizi. Kuşkusuz, Kenan Işık ve Haldun Dormen gibi iki tiyatro duayeninin yanısıra, rolünü başarıyla canlandıran Gülben Ergen'in de bu dizinin başarısında payı büyük. Dadı'nın ABD'de yayınlanan versiyonundan tercüme edilerek yayınlanması ise, espri kalitesindeki etkenlerden biri. Çünkü, bildik güldürme yöntemleriyle değil, Amerikan mizahıyla öne çıkan Dadı, farklı bir espri anlayışı da sundu.

Benzer noktaları çok

Gerçi her iki dizinin de benzer noktaları çok. İki dizide de zengin, bekar bir orta yaşlı erkek var. Bunlardan Dadı'daki Ömer Bey'i Kenan Işık, Çifte Bela'daki Osman Bey'i Mümtaz Sevinç canlandırıyor. Dadı'da çocukların sorumlusu olan ve Ömer Bey'e ilgi duyan Dadı'yı Gülben Ergen, Çifte Bela'da Osman Bey'e aşık olan hizmetçiyi Ayşe Tolga canlandırıyor. Kültürümüzde yeri olmayan bir alışkanlık olarak evin içinde ayakkabıyla dolaşılması, su gibi içki içilmesi yine her iki dizinin eleştirilmesi gereken benzer yönlerinden bir kaçı...

Senaryo ve rol dağılımı açısından birbirine benzeyen bu iki dizi arasındaki yarıştan Dadı'nın galip çıkacağına şüphe yok. Bakalım, Nadide Sultan gibi oyunculuk deneyimi bulunmayan bir ismi bünyesinden barındıran Çifte Bela, ratingini yükseltebilecek mi?

23 yıl önce