|

Efsane gece treni Orient Express İstanbul'da

Yeni Şafak
00:00 - 4/09/2009 Cuma
Güncelleme: 09:45 - 4/09/2009 Cuma
Yeni Şafak
Efsane gece treni Orient Express İstanbul'da
Efsane gece treni Orient Express İstanbul'da

Efsane gece treni Orient Express , yılda bir kez gerçekleştirdiği Paris-İstanbul seyahatini tamamladı. Tren Müdürü Bruno Janssens, Orient Ekspres seferlerinin durmayacağını ve önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz Cuma günü 96 elit yolcunun 6 bin 580 Euro ödeyerek katıldığı seyahat Paris'ten başlamıştı. Strasbourg-Viyana-Budapeşte güzergahını takip eden tren gezinin dördüncü gününde Bükreş'e gelerek bir gün mola verdi. Şehir turu yapan ve Çavuşesku Sarayı'nı da gezen konuklar bir gece konakladıktan sonra Bulgaristan'ın Varna kentine ulaştı. Tarihin en ünlü treni Orient Express bugün saat 15.18'de seyahatin bitiş noktası olan Sirkeci Tren garına geldi.




Burada mehter takımı tarafından karşılanan turistlere, Osmanlı kıyafeti giyen görevliler Türk lokumu ikram etti. Mehter takımına büyük ilgi gösteren Avrupalı turistler, mehter gösterisini kamerayla görüntüledi. Seyahatin çok fantastik ve muhteşem geçtiğini belirten Orient Express yolcuları, aynı seyahati bir daha tekrarlamayı çok istediklerini belirtti. Yolcuların pek çoğu İstanbul'a daha önce defalarca geldiğini ancak yine de tekrar gelmeyi arzuladıklarını söyledi.
15 yıl önce