|

Generalin 'savaş' rüyası

Daha önce TV'de yayınlanan 7 Oscar'lı General Patton, yine de magazin programlarından bunalanlara iyi bir seçenek niteliğinde... Film, 2. Dünya savaşında bir generalin başından geçenleri hikaye ediyor.

.
00:00 - 1/04/2001 Pazar
Güncelleme: 15:08 - 13/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
 Generalin 'savaş' rüyası
Generalin 'savaş' rüyası

En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Ses olmak üzere 7 dalda Oscar alan yapıt, 2. Dünya Savaşı'nda geçen bir öyküyü beyazperdeye başarıyla yansıtıyor.

Sinemada gösterildiği zamanlarda da büyük bir gişe başarısı sağlayan film, eski bir yapım olmasına karşın pazar ekranında seyredeğer bir yapım arayanlar için ideal bir seçenek oluşturuyor. Film, Amerikalı General Patton'un 2. Dünya Savaşı'nda başından geçenleri anlatıyor. Savaş alanındaki üstün yeteneklerinden ötürü Almanlar Patton'a korku ve saygı göstermişlerdir. General Patton hem bir tarihçi, hem de şairdir. Geçmişte de bir savaşçı olduğuna ve kaderinin bu hayatında da büyük başarılar getireceğine inanmaktadır. Fakat dik başlılığı ve tartışılır metodları bunu engelleyecektir.

GENERAL PATTON

Yönetmen: Franklin J. Schaffner

Oyuncular: George C. Scott, Karl Malden

21:30/TGRT

SEYRİ ŞAHANE

Bakalım ne olacak?

Ekonomik krizin en çok vurduğu sektörlerin başında medya ve TV'ler geliyor. Rating oranı % 20'lere vuran dizilerden, en çok izlenen programlara kadar pekçok yapımın, TV'lerin kemer sıkma politikası çerçevesinde geçici bir süreliğine de olsa ekrandan çekilmesi bunu kanıtlıyor. Şimdi ekranlarda bol bol tekrar var. Film tekrarları, dizi tekrarları, eğlence programlarının tekrarları... Tekrar yapımların ratingleri de tabii ki, % 20'lere-15'lere vurmuyor eskisi gibi... TV'ler yeni yapımlara kaynak aktarmakla da belini doğrultamıyor, tekrar yayınlamakla da... Bakalım bundan sonra neler olacak?

23 yıl önce