|

Hannibal Lecter'in çocukluk yılları

Sinema tarihinin en ünlü 'sempati uyandıran cani' karakterlerinden biri olan Hannibal Lecter'ın çocukluğunu konu edinen Hannibal Doğuyor adlı film bu akşam Tv'de ilk kez ekranda

00:00 - 2/01/2008 Çarşamba
Güncelleme: 23:50 - 1/01/2008 Salı
Yeni Şafak
Hannibal Lecter'in çocukluk yılları
Hannibal Lecter'in çocukluk yılları

Gerilimseverlerin hem romanlarını hem de filmlerini ilgiyle takip ettiği 'Hannibal Lecter' karakterinin çocukluğunu konu edinen Hannibal Doğuyor Tv'de ilk kez ekranda. Bilindiği gibi dünya, bugüne dek yaratılmış en popüler canilerden biri olan Hannibal Lecter'ı ilk kez Thomas Harris'in 1981 tarihli romanı Kızıl Ejder'le tanıdı. Onu asıl meşhur eden ise 1991 yılında çevrilen Kuzuların Sessizliği adlı film oldu. Anthony Hopkins sinema tarihinde eşine az rastlanır bir başarıyla Lecter'a hayat vermiş ve insan yiyen bu karakteri tüm dünyaya izleyenlerde sempati uyandıracak bir biçimde tanıtmıştı. Kuzuların Sessizliği'ni Hannibal ve Kızıl Ejder filmleri takip etti. Ancak bir ikon haline gelen Hannibal hayranları için bu hikaye burada bitmemeliydi ve Thomas Harris tekrar kalemi eline alarak bu kez Lecter'ın çocukluğu ve gençliğini, neden ve nasıl bir caniye dönüştüğünü anlattı. Peter Webber de yönetmen koltuğuna oturarak bu hikayeyi sinema izleyiciyle buluşturdu.

KARDEŞİNİN İNTİKAMI İÇİN

Bu akşam ekrana gelecek filmin konusu şöyle; Hannibal ve kardeşi Mischa 2. Dünya Savaşı yıllarında anne ve babalarını kaybeder. Litvanya'da yetimhanede kalan 16 yaşındaki Hannibal arkadaşlarıyla anlaşamaz ve yetimhaneden kaçarak amcasının yaşadığı Paris'e gider. Amcası ölmüştür, onun dul eşi eşi Lecter'ı her konuda eğitir. Tıpta öğrenciliğe başlayan Hannibal kabuslarında gördüğü savaş suçlularını aramaya karar verir. Tek bir amacı vardır; Açlıktan ölmemek için gözleri önünde küçük kız kardeşini yiyen adamlardan intikam almak.


Orj Adı: Hannibal Rising Yön: Peter Webber, Oyn: Gaspard Ulliel, Li Gong KANAL 1 20.00



16 yıl önce