|

Hayvanlar âleminin büyülü aşk dünyası

Doğanın müthiş ahengi içinde aşkın evrenselliğini çarpıcı bir şekilde beyazperdeye yansıtan Âşıklar adlı belgesel ekranda

00:00 - 25/05/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:22 - 25/05/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Hayvanlar âleminin büyülü aşk dünyası
Hayvanlar âleminin büyülü aşk dünyası

Yönetmenliğini Laurent Charbonnier ve müziklerini ünlü besteci Philip Glass'ın yaptığı Âşıklar adlı belgesel ekranda. Yapım, doğanın müthiş ahengi içinde aşkın evrenselliğini çarpıcı bir şekilde beyazperdeye yansıtıyor. 170 farklı canlı türünün beş kıtada ve 16 farklı ülkede filme alındığı bu belgesel için canlı türlerinin seçilmesi, doğru mevsim ve bölgelerin belirlenmesi yapım ekibinin tam bir yılını almış.

Kuşlar: Kanatlı Uygarlık filminin ekibinin elinden çıkan ve üç bölümde yayınlanacak belgeselde, çeşitli hayvan türlerinin aşklarını ifade etmeleri farklı aşamalarıyla gözler önüne seriliyor. Bu hayvanlar biyolojik sınıflarına göre değil, duygularına, davranışlarına ve belirli anlara göre karşımıza çıkıyor. Türlerin sürekliliğini sağlayabilmek ve aşklarını ifade etmek için hayvanların inanılmaz yetenekleri var. Dans etme, şarkı söyleme, dövüşme, özenli yuvalar inşa etme, hediyeler sunma, kendi kokularını yaratma gibi. Yeni doğanların gelmesi ile bir aile ortamına giren çiftler ise anne ve baba olmanın kolay ve zor yönlerini tecrübe etmeye başlıyorlar.

24 / 20.00


15 yıl önce