|

İngiltere'de insanlığın öldüğünün resmidir

00:00 - 11/08/2011 Perşembe
Güncelleme: 03:16 - 12/08/2011 Cuma
Yeni Şafak
İngiltere'de insanlığın öldüğünün resmidir
İngiltere'de insanlığın öldüğünün resmidir

İngiltere'nin başkenti Londra'daki yağma ve şiddet olaylarında yaralanan ve kendisine yardım eder gibi görünen kişilerce çantası açılarak soyulan Malezyalı öğrenci Asraf Hazık, 'saldırganlara acıdığını' söyledi.


YARALIYKEN ÇANTASININ İÇİNİ BOŞALTIYORLAR


İngiltere Başbakanı David Cameron dahil birçok kişinin izleyerek kınadığı ve sosyal medyada da yer alan görüntülerde Hazık, yere düşmüşken ve ağzından kan gelirken görülüyor. Hazık'ın yanına gelerek ayağa kaldıran ve yardım ediyormuş gibi görünen grup, daha sonra sırt çantasını açarak içindekileri alıyor. Geçen pazartesi günü olayların yayıldığı Londra'nın doğusunda yaşanan saldırıda Hazık'ın çantasından cüzdanı ve cep telefonu çalınıyor.

20 yaşındaki Hazık, bugün Londra'daki Malezya Yüksek Komiserliğinde düzenlenen basın toplantısında, 'Saldırganlara acıyorum. Aralarında ilkokula giden çocukların bulunması çok üzücü ve şok edici' dedi. 


ÇENESİ KIRILDI HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR


Bisikletiyle giderken uğradığı saldırı sonucu çenesi kırılan ve operasyon geçiren Hazık, annesinin 'eve dön' isteğine karşın İngiltere'de kalarak eğitimini tamamlayacağını söyledi. Hazık, 'İngiltere harika. Buraya gelmeden önce çok hevesliydim ve olanlarla ilgili kin beslemiyorum' diye konuştu.


BASIN TOPLANTISINDA YAŞADIKLARINI ANLATTI


Londra polisi, 20 yaşlarında bir kişiyi Hazık'a yönelik saldırıyla bağlantılı olarak bugün gözaltına aldığını açıkladı.

Başbakan Cameron, Hazık'a yönelik saldırı görüntüleriyle ilgili olarak 'Korkunç bir görüntü. Bu, toplumda yanlış bir şeyler olduğunu gösteriyor' demişti.

13 yıl önce