|

Kaderi bir kazayla kesişen aşklar

Meksika sinemasının en iyi filmlerden biri olan Paramparça Aşklar ve Köpekler ekranda. Bir araba kazası çevresinde örülü üç hikayenin anlatıldığı filmde, belirleyici roller köpeklerin

00:00 - 7/06/2007 Perşembe
Güncelleme: 00:57 - 7/06/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Kaderi bir kazayla kesişen aşklar
Kaderi bir kazayla kesişen aşklar

Babil'in yönetmeni Alejandro Gonzales Inarritu'nun ilk yönetmenlik çalışması olan Paramparça Aşklar ve Köpekler bu akşam ekranda. Girdiği film festivallerinden 51 ödül kazanan film, Inarritu'nun ilk yönetmenlik denemesi. Üç ayrı hikayeyi bir arada anlatan filmin konusu kısaca şöyle; Hayatta hiçbir şeye sahip olamamış yitik bir adam olan Octavio, kardeşinin karısı Susana'ya aşıktır Köpeği Cofi başka bir köpeği öldürünce, Octavio ile Susana'nın başı fena halde tehlikeye girer. Kaçmalarına yetecek parayı bulmak için hayvanı köpek dövüşlerinde kullanmaya karar verirler. Bahis sırasında işler sarpa sarınca Cofi kaçmaya çalışırken, arabasıyla korkunç bir kazaya karışır. Öte yandan, sosyal basamakların biraz daha üstünde duran Daniel, ailesini terkedip lüks bir apartman dairesine taşınır. Top model karısı Valeria aynı kazada yaralanır ve bacağını kaybeder.

Genç kadının köpeği de, evin döşemesinin altına düşerek kaybolur. Oradan geçmekte olan ve bir türlü geçmişinden kurtulamayan kiralık katil El Chivo köpeği alır ve iyileştirmek için evine kendi köpeklerinin yanına götürür. Filmde köpekler, en az yukarda anlatılan kahramanlar kadar önemlidir.


Orijinal Adı: Amores Perros

Yön: Alejandro Gonzales Innaritu Oyuncular: Gael Garcia Bernal, Alvaro Guerrero


TV8 / 23.00

17 yıl önce