|

Kitabın içine giden yol tehlike dolu

Yönetmenliğini Iain Softley'in üstlendiği filmde; 12 yaşındaki Meggie ve babası Mortimer'in başından geçen olayları konu alan Mürekkep Yürek adlı film bu akşam ekranda.

00:00 - 8/11/2011 Salı
Güncelleme: 21:22 - 7/11/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Kitabın içine giden yol tehlike dolu
Kitabın içine giden yol tehlike dolu

Brendan Fraser ve Sienna Guillory'ın başrollerini üstlendiği Mürekkep Yürek filmi bu akşam ekranda. Filmin konusu kısaca şöyle; 12 yaşındaki Meggie, tıpkı babası Mortimer “Mo” Folchart gibi bir kitap kurdudur. İkisinin, ortak bir özellikleri daha vardır. Bu özellik yüksek sesle kitap okudukları zaman, kitapta yazanları canlandırıp gerçek dünyaya getirme yeteneğidir, ama bu çok da tehlikeli bir yetenektir. Canlanıp kitap sayfalarından çıkan her karaktere karşılık, gerçek hayattan biri kitabın içine kaçmaktadır. Mo ve Meggie ikinci el kitap satan bir dükkanda gezinirken, Mo bir kitabın içinden tanıdık sesler geldiğine şahit olur. Bu, Ortaçağ şatoları ve garip yaratık çizimleri ile dolu “Inkheart”tır. Mo kitabı bulduğuna inanamaz. Çünkü neredeyse 10 yıldır, Meggie'nin annesi Resa kitabın içine kaçtığından beri, her yerde bir zamanlar bir kopyasına sahip olduğu bu kitabı arıyordur.

Orijinal Adı: Inkheart Yönetmen: Iain Softley Oyuncular: Brendan Fraser, Sienna Guillory, Elizza Bennet, Richard Strange, Helen Mirren • KANALTÜRK - 19.50 •

12 yıl önce