|

Şanslıyım çünkü başka Aysen Gruda yok

Sinemadan hayatını düzgün bir şekilde yaşayacak kadar para kazandığını söyleyen ve oyunculuğa devam ettiği için kendini şanslı bulan Ayşen Gruda; “Şanslıyım çünkü başka Ayşen Gruda yok” diyor

Nurcan Çalışkan
00:00 - 16/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:04 - 16/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Şanslıyım çünkü başka Aysen Gruda yok
Şanslıyım çünkü başka Aysen Gruda yok

Tosun Paşa, Süt Kardeşler, Çöpçüler Kralı gibi Türk filmlerindeki evde kalmış, saf kız rolleriyle tanınan Ayşen Gruda, şu sıralar Fırtına dizisinde Feraye karakterini canlandırıyor. Kaygısızlar, Güz Yangını ve Sultan Makamı'dan sonra Fırtına ile ekranlara geri dönen Gruda, dizi ekibinde gençlerle birlikte çalışmanın çok keyifli olduğunu belirtiyor. Türk sinemasından hayatını düzgün bir şekilde yaşayacak kadar para kazandığını ve hâlâ oyunculuğa devam ettiği için kendini şanslı bulduğunu belirten Gruda; "Şanslıyım çünkü başka Ayşen Gruda yok" diyor.

Oyunculuğu çok sevdiğini belirten Gruda; "Bu benim mesleğim. Bir doktora mesleği ne kazandırıyorsa, ben de bu işi yaparken maddi manevi birtakım hazlar alıyorum. Bir doktor özel yaşamında eve gelince, sofrasına oturunca göz ameliyatı yapmaz. Mesleği hastanede kalmıştır. Benim için de aynı şey geçerli. Evime gelince yemeğimi yapıyorum normal bir insan gibi hayatıma devam ediyorum" diyor.

İNSANLIĞIMI ÖN PLANA ÇIKARDIM

Şener Şen ve Kemal Sunal ile birçok filmde rol alan Gruda, rol arkadaşlarıyla oyunun dışında da beraberlik yaşayanları ise şöyle değerlendiri-yor; "Biz oyuncuyuz, oynadığımız da oyundur. Böyle bir şey olursa bunun adı oyun olabilir miydi. Mümkün değil böyle bir şey. O zaman insanlar rol yapmamış olurlar" diyor. Sinemada kadın olduğunu için bir engelle karşılaşmadığını söyleyen Gruda; "Ben mesleğimde hiçbir zaman kadınlığımı öne çıkarmadım. Oyunculuğumu ve insanlığımı öne çıkardığım için hiçbir şekilde

benim önümü tıkayan bir şey olmadı. Olduysa belki arkamdan konuşulan şeyler olmuştur. Onlar da kifayetsiz şeyler, bana yetişemez" diyor. Oyunculuk hayatı boyunca geriye dönüp hiçbir zaman 'hey gidi günler' demediğini belirten Gruda; "Önüme bakarım ben, geleceğin iyi olmasına bakarım. Geçmiş yaşanmıştır artık. Geçmişe bakıp da kimse kafası arkada gidemez. İnsan sürekli arkasına bakarsa bu sefer de önünü göremez. Ufkum açıktır daima ileri bakarım" diyor. Günümüz televiz-yonunda, kanallarda bir dizi enflasyonu olduğu belirten Gruda, oyuncuların da türlü sorunlar yaşadığını belirtiyor. Oyuncuların haklarını koruyan bir sendikanın şart olduğunu söyleyen Gruda; "Gel deyince geliyoruz, git deyince gidiyorduz. Taksilerde sigara içmeyi yasaklıyoruz da, oyuncuları bir çatı altında toplayacak bir sendika kuramıyoruz maalesef" diyor.



17 yıl önce