|

Uzayda zorlu görev

Yönetmen Ridley Scott''ın önderliğinde Alien''ın köklerine yapılan bu yolculuk, hayatın başlangıcına dair araştırma yürüten bir ekibin maceralarına odaklanıyor.

.
00:00 - 18/07/2014 Cuma
Güncelleme: 23:07 - 17/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Uzayda zorlu görev
Uzayda zorlu görev

Ailen filmlerinin ünlü yönetmeni Ridley Scott''tan, en iyi görsel efekt dalında Oscar adayı bir bilim kurgu. Yıl 2093. Bir grup araştırmacı, uzayın derinliklerinde gizli bir göreve yollanırlar. Dünyadan binlerce ışık yılı uzaklıktaki gezegene indiklerinde, bir zamanlar burada medeniyetin varolduğuna dair bazı izler keşfederler. Araştırmaya devam ettikçe, izlerden çok daha fazlası, gerçek kanıtlar ortaya çıkmaya başlar. Aralarından bazıları, bu gezegenin, insan ırkının geldiği yer olduğunu iddia etmektedirler. Ancak bir süre sonra, tatsız sürprizlerle karşılaşırlar. Bu gezegen, insan ırkını yok edecek güçte bir karanlığı barındırmaktadır.

Çekimleri gizlilik içinde yürütülen filmin orijinal hikâyesi Jon Spaihts tarafından yazıldı ve daha sonra Lost''un yaratıcısı Damon Lindelof''un elinden geçti. Kadrosuyla göz dolduran Prometheus''un Alien efsanesiyle aynı DNA''yı taşıdığını, fakat seriden tamamen bağımsız olduğunu belirtelim.

Orijinal Adı: Prometheus Tür: Bilim Kurgu Yönetmen: Ridley Scott Yapım Yılı: 2012 Oyuncular: Noomi Rapace, Logan Marshall-Green, Michael SİNEMA TV 21.00


10 yıl önce