|

Van Damme firarda

Türkiye'ye gelişinden itibaren medyanın gözbebeği haline gelen 'olay adam' Van Damme'ın şimdi de Firar adlı filmi geliyor ekrana. Film tabii ki, bol aksiyon ve macera sunuyor izleyenlere.

.
00:00 - 26/03/2001 Pazartesi
Güncelleme: 15:46 - 11/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Van Damme firarda
Van Damme firarda

21:30 / Kanal D

Lyon Gaultier Fransız ordusu için paralı askerlik yapan biridir. Bir gün Amerika'da yaşayan erkek kardeşinin eşinden bir mektup alır. Mektupta yazılanlara göre erkek kardeşi ölmek üzeredir. Lyon kardeşinin son günlerinde yanında olabilmek için ordudan izin ister, ancak gitmesine izin verilmez. Bunun üzerine Lyon ordudan kaçarak Amerika'nın yolunu tutar. Kardeşinin yanına geldiğinde onun öldüresiye dövülmüş olduğunu görür. Kardeşinin eşi ve çocukları da çaresizdir. Onu iyileştirmek için paraya ihtiyaçları vardır. Lyon kardeşinin iyileşmesi için gerekli parayı elde etmek amacıyla tehlikeli sokak dövüşlerine katılmaya başlar. Fakat bir yandan da kardeşini bu hale getirenlerden intikam almak için planlar yapmaktadır. Van Damme'in iyi bir performans sergilediği tempolu bir film.

22:30 / STV

Almanya'da çok kültürlü huzurevi

Avrupa'yı dolaşarak oradaki gurbetçi Türkler'in yaşamlarını ekrana getiren Göç Kuşakları programında bu hafta; yine gurbetçilerin dramı yeralıyor. Nevval Sevindi'nin sunduğu programda, Almanya'nın Duisburg kentinde kentinde açılan ve değişik milletlerden 100 yaşlının kaldığı huzurevinden dram manzaraları geliyor ekrana. Programda Sosyal Hizmetler Danışmanlığı'nı Bengi Azcan adında bir gurbetçinin üstlendiği çok kültürlü huzurevinin hikayesi var. Programda ayrıca, Mardin'den yola çıkıp Fransa'da akademisyen olan Bayram Balcı'nın öyküsü de var.

22:00 / brt

Levent Yüksel 'Pencere'den bakıyor

Yasemin'in Penceresi'nde bu hafta, ünlü sanatçı Levent Yüksel var. Yüksel yaşamına ait tüm sırları ve en duygusal yanlarını programda, izleyenlerle paylaşıyor. Levent Yüksel'in, hayatı ile ilgili bilinmeyen herşeyin ekrana geleceği programda, Sertap Erener'in, Levent Yüksel ile evliliği hakkında anlattıkları, Harun Kolçak'ın, Levent Yüksel ile stüdyoda buluştuğunda neler olduğu, Sezen Aksu'nun eski eşi Ahmet Utlu'nun, Levent Yüksel'e nasıl bir sürpriz yaptığı gibi Levent Yüksel hayranlarının ilgisini çekecek anekdotlar yeralıyor.

SEYRİ ŞAHANE

Kriz olsa da beraberiz

Kriz mağduru özel kanallar en favori dizilerini bile birer birer yayından kaldırırken, ekonominin kuralları, bir kamu iktisadi teşekkülü olan TRT'de işlemiyor. Herşeyi sene başında planlayan TRT, doğal olarak krizi planlamadığı için başladığı bütün dizilere devam ediyor. Aslında iyi de oluyor. Paralar kesemizden çıksa da keyifle izlenen bazı diziler hiç olmazsa krizin sancısını unutturuyor. Örneğin, TRT1'de her akşam yayınlanan "Ayrılsak da Beraberiz" dizisi gibi. Ya da bir başka deyişle "kriz olsa da beraberiz." Ne de olsa, burası TRT!

23 yıl önce