|

Yarışmacıların sırtından nemalanmam

Halkın Yıldızları'nın jüri üyesi Orhan Hakalmaz “Şöhret ve paranın sonu yok ancak bu kaygılardan hareketle yarışmacılarla didişmek yakışık almaz” diyor

Nurcan Çalışkan
00:00 - 3/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:06 - 3/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Yarışmacıların sırtından nemalanmam
Yarışmacıların sırtından nemalanmam

Türk Halk Müziği'nin sevilen seslerinden Orhan Hakalmaz, atv'de yayınlanan Halkın Yıldızları adlı yarışma programında jüri koltuğunda oturuyor. Kamil Sönmez, Şakir Öner Günhan gibi ustalarıyla birlikte bu ekipte yer almaktan oldukça mutlu olduğunu dile getiren sanatçı, hep birlikte türkülerin daha yakından tanınması ve sevilmesine katkı sunmayı amaçladıklarını dile getiriyor.

BAŞROL BİZ DEĞİLİZ

Hakalmaz daha önce böyle bir yarışmada jüri üyesi olarak hiç yer almamış. Daha önce de teklif götürülmüş ancak o hiçbirini kabul etmemiş. Reyting uğruna birçok yarışmada polemikler yaşandığını ve bunu doğru bulmadığını söyleyen sanatçı, “Şöhretin ve paranın sonu yok. Ancak bana göre bu gibi kaygılarla yarışmacılarla didişmek yakışık almıyor” diyor. Ona göre bu yarışmaların başrol oyuncusu yarışmacılar. Onların sırtından nemalanmanın bir anlamı olmadığını düşünüyor. Öte yandan Hakalmaz, bu gibi yarışmaların gençlere çok cazip gelmesi ve hayallere kapılmalarının söz konusu olabileceği konusunda ise paranın ve şöhretin insanları farklılaştıracağını hatırlatıyor. Bu sektörün acımasız olduğunu dile getiren türkücü, kendilerinin yarışmacılara büyük vaadlerde bulunmadıklarını, burada iyi bir eğitim vermeye çalıştıklarını belirtiyor. Sanatçı, “Yarışmacılar kaybettiği zaman tüm hayallerini yitirmemeli, hayatın ne getireceği bilinmez” şeklinde konuşuyor.

BİLMEYEN ELEŞTİRİYOR

Türküleri ve hikayelerini tanıtmayı amaçladıklarını söyleyen Hakalmaz, türküleri sevmeyenlerin ya da eleştirenlerin elbette olabileceğini ifade ediyor. Ancak sanatçı bu eleştirileri bilmeden, dinlemeden yapanların ortak kültürümüze zarar verdiğini düşünüyor. Ona göre en çok eleştirenler türkülerden habersiz olanlar. Hakalmaz bu konuda da iddialı. Sanatçı can kulağı ile dinlense bu kadar haksızlık edilmeyeceğinin altını çiziyor.


17 yıl önce