|

Threads nasıl okunur? Threads telaffuzu nasıl yapılır?

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta’nın yeni uygulaması Threads, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. App Store ve Google Play’de yayınlanmasının ardından kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşan Threads, özellikleriyle Twitter’a meydan okudu. Kullanıcılar Threads hakkında birçok şeyi merak ederken okunuşunu ve nasıl telaffuz edildiğini de merak ediyor. Peki Threads nasıl okunur? İşte sorunun cevabı.

16:14 - 6/07/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Threads nasıl okunur? Threads telaffuzu nasıl yapılır?
Threads nasıl okunur? Threads telaffuzu nasıl yapılır?

Uzun süredir geliştirme aşamasında olan Threads bugün kullanıcılarla buluştu. İlk günden milyonlarca üyelik alan Threads, şimdiden beğenileri kazanırken nasıl okunduğu da kullanıcılar arasında tartışma konusu oldu. Peki Threads nasıl okunur? İşte detaylar.

THREADS NASIL OKUNUR, NASIL TELAFFUZ EDİLİR?

"Threads" kelimesi, İngilizce bir kelime olduğu için "th-redz" şeklinde okunur.

"Threads" kelimesinin "telaffuzu" Türkçe olarak "tredz" şeklindedir.

Telafuzunun doğru bir şekilde yapılabilmesi için "th" sesinin Türkçe'deki "t" veya "s" sesiyle karıştırılmamasına dikkat etmek önemlidir. "th" sesi, İngilizce'de yaygın olarak bulunan bir sestir ve dişlerin arasında üfleyerek oluşturulur. Bu sesi yapmak için dilin ucu üst dişlerin arasına yerleştirilir ve hafifçe üfleme yapılırken dil geri çekilir.

Eğer "Threads" kelimesini Türkçe konuşurken telaffuz etmek isterseniz, "tredz" şeklinde söyleyebilirsiniz.



#Threads
#Instagram
#Mark Zuckerberg
#Elon Musk
10 ay önce