|

TİKA Kosova halkının yanında - TİKA Haberleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova halkının sağlık alanında daha iyi standartlarda hizmet almaları için Human Care Derneği’nin polikliniğine tıbbi cihaz ve bilgisayar desteğinde bulundu.

Yeni Şafak
10:53 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:54 - 14/08/2017 Pazartesi
IHA
TİKA Kosova halkının yanında.
TİKA Kosova halkının yanında.

TİKA tarafından temin edilen cihazların teslim töreninde konuşan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova halkının aydınlık bir geleceğe ulaşmasında her alanda destek vermek ve halkın daima yanında olmak için, sağlık alanında önemli hizmetler veren Human Care Derneği’ne TİKA’nın tıbbı cihazlar sağlamış olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu proje Türk halkının, Türk devletinin Kosova’ya, Kosova halkına sevgisi ve dayanışmasının bir tezahürrüdür. Yegane isteğimiz, güzel ülke Kosova ve dost Kosova halkının mutluluğu, huzuru, refahı ve güzel bir geleceğe ulaşmasıdır. Kosovalı dostlara karşılıksız desteğimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kosova’nın başkenti Priştine’de bulunan Human Care Derneği, 2003 yılında kurmuş olduğu sağlık polikliniği ile maddi ve sosyal durumu zayıf olan Kosova halkına ağız sağlığı, pediatri, jinekoloji, iç hastalıklar, kardiyoloji gibi alanlarda sağlık hizmeti sunuyor. Kuruluşundan itibaren yaklaşık 500 bin hastaya hizmet sunan polikliniğe her geçen gün Kosovalıların ilgisi de artıyor.

Proje kapsamında Human Care Derneği’ne ağız ve diş sağlığı, jinekoloji ile kardioloji bölümlerinin cihaz ve ekipmanları sağlandı. Cihaz ve ekipmanların teslim törenine T.C Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, TİKA Priştine Koordinatörü Hasan Burak Ceran, Human Care Derneği yetkilileri, poliklinik personeli ve çok sayıda tedavi gören hasta katıldı.
#TİKA
#Kosova
#TİKA haberleri
7 yıl önce