|

Nefesler tutuldu T10X'lerin sahipleri belli oluyor: Togg çekilişi ne zaman?

Türkiye'nin yerli elektrikli aracı TOGG başvuruları 16-27 Mart tarihleri arasında alındı. Togg'un ön sipariş başvuru sayısı 177 bin 467'ye ulaştı Belirlenen tarih aralığında ön ödeme bedelini yatıran vatandaşların ön siparişleri kabul edilecek ve çekiliş sürecine katılmaya hak kazanacak. Togg çekiliş, 29 Mart saat 21.00'da gerçekleştirilecek. Peki Togg ön başvuru kura sonuçları nereden nasıl öğrenilecek? İşte TOGG fiyat listesi.

16:40 - 29/03/2023 Çarşamba
Güncelleme: 16:40 - 29/03/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Togg kura çekiliş sonuçları
Togg kura çekiliş sonuçları

Yerli ve milli, eşsiz donanımıyla satışa çıkan Togg'a ön sipariş akını oluştu. 7 günde 100 bin ön sipariş alan Togg'da süre kısalıyor. 2023 yılı boyunca kullanıcılarla buluşacak 12 bin T10X için ön sipariş sahiplerini belirleyecek çekilişleri için nefesler tutuldu. Peki Togg ön sipariş kuraları ne zaman çekilecek? Togg kura sonuçları isim listesi ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

Togg

Togg kura sonuçları isim listesi ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Togg'un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "177 bin 467 T10X ön siparişi. İlginiz için teşekkür ederiz." denildi. 2023 yılı boyunca kullanıcılarla buluşacak 12 bin T10X için ön sipariş sahiplerini belirleyecek çekiliş süreci 27 Mart'ta sona erecek.

Togg tarafından yapılan açıklamaya göre, 177 bin 467 kişi, bugün noter huzurunda yapılacak Togg kura çekimi için katılmaya hak kazandı. Togg çekiliş, 29 Mart saat 21.00'da gerçekleştirilecek, çekiliş sonuçları TRT Haber ve YouTube canlı yayınında belli olacak.

Togg araçları ne zaman teslim edilecek?

2022 yılında seri üretime geçen Togg'un ilk teslimleri nisan ayında yapılacak. Bu hamle, Türk otomotiv sektörü için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

Togg ön sipariş hakkı kazanamayanların başvuru ücretleri ne zaman iade edilecek?

Ön sipariş dönemi sonunda noter huzurunda yapılacak çekilişle, sipariş hakkı kazananlar teslimat önceliğiyle birlikte belirlenecek. Teslimat tarihi belirlenirken seçilen versiyonun yaklaşık teslimat dönemi ile kullanıcının çekiliş sıralamasındaki yeri dikkate alınacak. Çekilişte sipariş hakkı kazanamayan kullanıcıların ön ödeme bedelleri ise kullanıcıların Trumore e-Cüzdanlarına ardından bankalarına bağlı olarak en geç 14 gün içinde otomatik olarak hesaplarına geri yatırılacak.

Togg’a ne kadar ön sipariş başvurusu yapıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda Togg'un 27 Mart'a kadar 100 bin ön siparişe ulaşabileceğini açıklamıştı. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: "Heyecandan başka ne uyandırır? 85 milyon nüfusumuzun da burası ortak gururu. Siparişler yoğun. 60 yıllık hayal gerçek oldu. Söz verdik ve bu hayali gerçeğe de dönüştürdük. 7 ayrı renkte Togg'larımız var.

Bu ay sonundan itibaren caddelerimizi onlar zenginleştirecek. Ne diyorlardı, 'Bu arabanın fabrikası nerede?' fabrikayı açtık mı? Açtık. Sonra ne dediler? 'Üretemezsiniz'. Banttan indirdik mi, indirdik. Sonra ne dediler? 'Üretirsiniz ama satamazsınız'. Şimdi ne oldu? 75 bin fazla sipariş aldık. 27 Mart'a kadar inanıyorum ki, 100 bini geçer. Togg ülkemizde 10 yılda satılan elektrikli OTOMOBİL sayısının 5 katı kadar siparişi sadece 6 günde aldı. 2030'a kadar 1 milyon Togg üretmiş olacağız."

TOGG fiyat listesi

TOGG C segmenti SUV modeli 953 bin TL'den başlayan etiket fiyatı aldı. Buna göre Mart sonunda başlayacak kuralar ile 2023 yılının sonuna kadar 20 bin TOGG sahiplerini bulacak.

T10X'in fiyatları şöyle oluştu:

  1. V1 RWD Standart Menzil 953 bin TL
  2. V2 RWD Standart Menzil 1 milyon 55 bin TL
  3. V2 RWD Uzun Menzil 1 milyon 215 bin TL

#Togg çekiliş sonuçları
#togg ön sipariş kura sonuçları
#togg
1 yıl önce