|

Toko Ekambi kimdir, hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe transfer haberleri: Fenerbahçe’de Karl Toko Ekambi sesleri taraftarı heyecanlandırdı. Yeni sezon için transfer çalışmalarına hız kesmeden devam eden Fenerbahçe, Rennes’te kiralık olarak forma giyen Toko Ekambi’yi kadrosuna katmak istiyor. Kulübü Lyon ile yolları ayrılması beklenen Toko Ekambi’nin sözleşmesi 2024 yılında sona erecek. Peki Karl Toko Ekambi kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? İşte soruların yanıtları.

10:38 - 11/07/2023 Salı
Güncelleme: 10:07 - 13/07/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Toko Ekambi kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?
Toko Ekambi kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Fransa’nın Rennes takımında forma giyen Toko Ekambi’nin transferi için çalışmalara başladı. Rennes’te kiralık olarak forma giyen Toko Ekambi’nin Lyon ile sözleşmesi 2024 yılında sona erecek. Strasbourg'dan Alexander Djiku'yu renklerine bağlayan Fenerbahçe'nin, Toko Ekambi için de ısrarcı olacağı belirtildi. Peki Toko Ekambi kimdir? İşte detaylar.

KARL TOKO EKAMBİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ, HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Karl Toko Ekambi, 14 Eylül 1992 doğumlu Kamerunlu bir futbolcudur. Ana mevkisi forvet olan Ekambi, hızlı ve golcü bir oyuncu olarak tanınır.

Profesyonel kariyerine Fransa'nın Paris FC takımında başlayan Ekambi, daha sonra 2014 yılında Sochaux-Montbéliard'a transfer oldu. Sochaux'da gösterdiği performansla dikkat çeken futbolcu, 2016 yılında Fransız kulübü Angers SCO'ya transfer oldu.

Angers SCO'da geçirdiği üç başarılı sezonun ardından 2018 yazında İspanya'nın Villarreal CF takımına transfer oldu. Villarreal formasıyla La Liga'da gösterdiği etkili performanslarla dikkat çeken Ekambi, golcülüğüyle ön plana çıktı.

2020-2021 sezonunda ise Olympique Lyonnais'e (Lyon) transfer olan Ekambi, Lyon formasıyla takımının Ligue 1 şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı. Lyon’dan Rennes’e 2022-2023 sezonunda kiralık olarak gitti.

Rennes formasıyla 38 karşılaşmada mücadele eden Ekambi, 9 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.



#Toko Ekambi
#Fenerbahçe
#Rennes
#Lyon
#Villarreal
10 ay önce