|

Tolga Ciğerci resmen Galatasaray'da -Tolga Ciğerci kimdir?

Tolga Ciğerci Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Peki Tolga Ciğerci kimdir? Süper Lig'in yeni sezonu için transfer çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılılar son olarak kadrosuna 24 yaşındaki Tolga Ciğerci'yi kattı. Bu oyuncu hakkındaki bilgileri, transferin tüm detaylarını ve Galatasaray'dan son gelişmeleri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:08 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:28 - 8/08/2016 Pazartesi
Tolga Ciğerci

resmen

Galatasaray

'a transfer oldu.

Tolga Ciğerci kimdir?

sorusunun yanıtını haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Sarı-Kırmızılı kulübün son transferi 24 yaşındaki genç oyuncu Tolga Ciğerci oldu. Alman ekibi Herta Berlin'den alınan Tolga Ciğerci hakkındaki bilgileri ve transferden detaylı bilgileri buradan görebilirsiniz. Tolga Ciğerci'nin alacağı ücreti de Galatasaray Kulübü açıkladı. İşte son gelişmeler.



Galatasaray, Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekibi Hertha Berlin'den transfer ettiği Türk futbolcu Tolga Ciğerci ile sözleşme imzaladı.



Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen ve Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu'nun da katıldığı törende 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.



Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzalayan 24 yaşındaki Ciğerci, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleşen imza törenine Muhammed Ali tişörtüyle geldi ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gurbetçi oyuncu, “Galatasaray'da oynamak küçüklükten beri hayalimdi. O da bugün oldu. İnşallah burada başarılı yıllar sergilerim” dedi.



“İyi bir performansla takıma yardım etmek istiyorum”

Sezon içinde kendisinden beklenen performans ile ilgili de konuşan orta saha oyuncusu, “İyi bir performansla takıma yardım etmek istiyorum. İnşallah bu performansları da istediğim gibi yaparım. O pozisyonda Melo ya da kim oynadıysa, benim karakterim ve futbol stilim başka. Bu stili burada göstermek istiyorum" açıklamasında bulundu.


“İnşallah yine Fenerbahçe'ye gol atarım”

Gurbetçi futbolcu, 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Mönchengladbach formasıyla Fenerbahçe'ye attığı golün hatırlatılması üzerine ise, "Çocukluğumdan bu yana Galatasaraylıyım. O geçti artık. Şimdi buradayım. Fenerbahçe'ye karşı oynarsam yine gol atmak isterim" ifadelerini kullandı.


Nazifoğlu: “Önemli bir oyuncu aldık”


İmza törenine katılan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu ise, “Almanya'dan yine yüreği Galatasaray sevgisi ile çarpan çok önemli bir oyuncu aldık. Klasik olacak ama birçok kulüp tarafından istendi ama oyuncumuz bizi tercih etti. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.



TOLGA CİĞERCİ KİMDİR?


Tolga Ciğerci, 23 Mart 1992, Almanya Nordenham doğumlu Türk-Alman orta saha futbolcusudur. Son olarak Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin'da forma giyen Tolga Ciğerci Süper Lig takımlarından Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır.



Ciğerci, futbola doğduğu şehir Nordenham'ın takımlarından SV Phiesewarden'de başladı. 1998-2000 arası bu takımın altyapısında forma giydikten sonra Arminia Vöhrum altyapısına geçti ve 5 sene burada forma giydi. 2005'te ise VfL Wolfsburg'nu altyapısında forma giymeye başladı.





Vfl Wolfsburg kariyeri


2008-09 sezonunda Wolfsburg U-17'de forma giymeye başladı. U-17 Bundesliga'da Kuzey/Kuzeybatı liginde birinci olurlarken yarı finalde Bayern Münih U-17'ye elendiler. Aynı sezon kariyerinde ilk kez U-19 takımında da iki lig maçında forma giydi. 2009-10 sezonunda Wolfsburg U-19 formasını giyen Ciğerci, grup ikinciliği gördü. 2010-11 sezonunun sonunda son kez U-19'da oynayan futbolcu 3 maçta 1 gol atarak, takımının grup birincisi olmasına destek oldu. Finallere kalan takımı yarı finallerde 1 gol 3 asist ile sırtladı. Finalde de 90 dakika forma giyen futbolcu Almanya şampiyonluğu yaşadı. Kariyeri boyunca U-17'de 28 maçta 8 gol, U-19'da ise 35 maçta 5 golle oynadı.



Ciğerci, 2010-11 sezonuna VfL Wolfsburg II takımıyla başladı. Regionalliga Nord'da mücadele eden takım ile ilk maçını 20 Ağustos 2010'da BFC Türkiyemspor 1978 karşısında oynadı. 9 maçta forma giyen Ciğerci, bir de gol kaydetti. Sonraki sezon da 11 maçta bu takımın formasını giydi.



Altyapılardaki iyi performansının ardından Ciğerci, teknik adam Steve McClaren tarafından A takıma yükseltildi. 28 Kasım 2010'da 1. FC Köln karşısında RheinEnergieStadion'da oynanan maçta ilk 11'de yer aldı ve 90 dakika forma giydi. Profesyonel kadrodaki en genç futbolcu olan Tolga, 6 lig maçı bir kupa maçında forma şansı buldu. Ancak teknik direktör değişikliği sonrası önce Pierre Littbarski sonra da Felix Magath döneminde forma şansı bulamadı. 2011-12 sezonu döneminde Magath'ın takıma birçok transfer yapması sonucunda forma şansını iyice kaybetti.



Borussia Mönchengladbach kariyeri


3 Ocak 2012'de Bundesliga ekiplerinden Borussia Mönchengladbach'a 1,5 yıllığına, satın alma opsiyonu ile birlikte kiralandı. İlk yarım sezonu genellikle dördüncü ligdeki Mönchengladbach II'de geçirdi. Sonraki sezon ise daha fazla forma şansı buldu. Sezon başında ilk Avrupa maçına çıkıp UEFA Şampiyonlar Ligi eleme maçında forma giydi. Takım, Şampiyonlar Ligi'ne kalamasa da yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti. Grup maçlarının üçünde forma giyen futbolcu, sonraki turda SS Lazio karşısındaki iki maçta da forma giydi. Ayrıca grup maçlarında Fenerbahçe SK'yı 3-0 yendikleri maçta gol attı.



Hertha Berlin kariyeri


2013-14 sezonu başında sakatlanan Alexander Baumjohann'ın yerine Hertha Berlin tarafından kiralandı. Kısa zamanda takımın ilk 11'inin değişmez elemanlarından biri olan Ciğerci, 8 Aralık 2012 tarihinde Eintracht Braunschweig karşısında bulduğu golle Bundesliga kariyerinin ilk golünü de atmış oldu. Sezonun ikinci yarısında ise geçirdiği sakatlıklar nedeniyle aralıklarla forma şansı bulabildi. Buna rağmen Hertha Berlin tarafından sezon sonunda transfer edilmek üzere girişimlerde bulunuldu.



Milli takım kariyeri


2 Eylül 2010'da Almanya U-19 takımının Hollanda U-19'la yaptığı hazırlık maçına çağrıldı. 90 dakika forma giyen Ciğerci, 2-2 biten maçta Almanya'nın ikinci golünü attı. Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası eleme grubunda 3 Almanya maçında da oynayan Ciğerci, takımının bir üst eleme turuna çıkmasına yardım etti. Bir üst turda ise sadece Türkiye U-19 karşısında forma giydi ancak şampiyonaya katılamadılar. 31 Ağustos 2011'de Polonya karşısında forma giyerek Almanya U-20 milli takımına yükselmiştir.



2012 yılında teknik direktör Abdullah Avcı'nın çabasıyla Türkiye'yi tercih etmiştir. İlk kez 5 Mart 2014'te İsveç ile oynanan hazırlık maçında teknik direktör Fatih Terim tarafından kadroya dahil edilen futbolcu, Bundesliga'da geçirdiği sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarıldı ve bu nedenle Türkiye Milli Futbol Takımı forması giyemedi.



Cavanda ve Leiva konusu


Cavanda ve Leiva transferi hakkında da konuşan Nazifoğlu, “Cavanda ile ilgili biraz daha zamana ihtiyacımız var. Bugün kesinleşecek. Lucas Leiva ile ilgili de bu akşama kadar süreleri var. O süreyi kullandılar kullandılar, kullanmadılar başka alternatiflere yöneleceğiz” açıklamasında bulundu.



Galatasaray, Cavanda'yı KAP'a bildirdi


Galatasaray Kulübü, Trabzonsporlu futbolcu Luis Pedro Cavanda'nın transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.



Galatasaray Sportif AŞ'den yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Luis Pedro Cavanda'nın kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ve kulübü Trabzonspor AŞ ile resmi görüşmelere başlanmıştır." ifadesine yer verildi.



Bazı oyunculara verilen para cezaları

Galatasaray'da birçok oyuncuya verilen para cezaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Nazifoğlu, bu cezaların güncel olduğunu vurgulayarak, “Bu cezaların olduğu gerçek. Biz her sene disiplin talimatını imza karşılığı oyunculara veriyoruz. Bu cezalar orada da yazan cezalar. Şimdi bu cezalar duruyor ne olacak? Tabii ki biraz da futbolcuların performansı ile ilgili bir konu. Bizim yönetimimiz nasıl bu cezayı verdiyse istediği zaman da af etme yetkisi var. Ama şu an bu cezalar günceldir” ifadelerini kullandı.


“Bonservisler, 65 milyonun içine dahil değil”

Bazı basın organlarında yer alan 'Galatasaray Finansal Fair Play kotasını aştı' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Nazifoğlu, “Gazetelerde, basın organlarında bizim Financial Fair Play ile ilgili kotayı aştığımız haberleri var. Bu cezayı okursanız o cezalara bonservis bedelleri dahil değildir. İnsanlar konuyu bilmediklerinden dolayı yanlış açıklamalar yapıyorlar. Bonservis bedellerini lütfen 65 milyonun içine katmayın” dedi.


Gurbetçi oyuncu, açıklamaların ardından kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı formaya bağlayan imzayı attı. Daha sonra Ciğerci ve Nazifoğlu, '2019' yazılı forma ile basın mensuplarına poz verdi. Gurbetçi oyuncu, sarı-kırmızılılardan yıllık 2 milyon Euro kazanacak.



Tolga Ciğerci Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Peki Tolga Ciğerci kimdir? Süper Lig'in yeni sezonu için transfer çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılılar son olarak kadrosuna 24 yaşındaki Tolga Ciğerci'yi kattı. Bu oyuncu hakkındaki bilgileri, transferin tüm detaylarını ve Galatasaray'dan son gelişmeleri haberimizden öğrenebilirsiniz.


#Galatasaray
#Hertha Berlin
#Tolga Ciğerci
#Tolga Ciğerci kimdir
#Transfer
8 yıl önce