|

TSK 2 BİN 248 ASTSUBAY ALIMI! KPSS 60 puanı olan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nde Astsubay olabilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2023 yılında en az 60 KPSS puanına sahip adayları hedef alarak Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesinde 2 bin 248 Astsubay alımı gerçekleştirecek. Alımlar için başvuru tarihi ve detayları geçtiğimiz haftalarda duyuruldu. İşte konu hakkında detaylar...

00:29 - 24/11/2023 Cuma
Yeni Şafak
Foto:Arşiv
Foto:Arşiv

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), astsubay alımı başvuru tarihlerini ve başvuru şartlarını içeren kılavuzu yayınladı. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinde muvazzaf astsubay alımı için başvurular, personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ekranı üzerinden gerçekleştirilecek. İşte konu hakkında son gelişmeler...

TSK ASTSUBAY ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?


Adaylar ön başvurularını 27 Kasım 2023 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirecek.


Şahsen, postayla, dilekçe ile veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.



BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?


Adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girdikten sonra e-devlet şifresi ile başvuru ekranının açılması gerekiyor.


Ardından başvuru sihirbazı ile ilerleyerek tüm adımları tamamladıktan sonra 'Tercih Yap' ekranına yönlendirilecek ve buradan ilgili alımı tıklanarak tercih yapılacak.


Tercih işlemi tamamlandıktan sonra “Tercihlerimi Göster” butonuna tıklanarak tercihler kontrol edilmeli. Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacak. Adayların TC Kimlik Numaraları Aday Numarası olarak kullanılacak. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacak.


BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


(1) Genel Başvuru Şartları:


(a) Muvazzaf astsubay adayları için 926 sayılı TSK Personel Kanunu’nun 68’incimaddesi, Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği 6’ncı maddesi ile Fakülte veYüksekokullar Askerî Öğrenci Komutanlığı ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksekokullardan Yetişen Subaylara ve Astsubaylara İlişkin Yönetmeliğin 40’ıncı maddesinde düzenlenmiş olan nitelikleritaşımaktır. Bunlar:


(I) Türk vatandaşı olmak.


(II) Hakkında yedek subay/astsubay olamaz kararı bulunmamak.


(III) Askeri okullar ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil GüvenlikKomutanlığına bağlı okullardan herhangi bir sebeple çıkmamış veya çıkarılmamış olmak, diğerokullardan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak ve ortaöğretim kurumlarında örgün öğretimdışına çıkartma cezası almamış olmak.


(IV) Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil GüvenlikKomutanlığında muvazzaf/sözleşmeli subay veya astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veyabunların adayı olarak daha önce istihdam edilmemiş olmak.


(V) Sözleşmeli er/erbaş veya bunların adayı iken sözleşmesi idarecefeshedilmemiş olmak.


(VI) Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenleçıkarılmamış olmak.


(VII)Taksirli suçlar hariç olmak üzere, genel veya özel af kanunları kapsamınagirmiş, zamanaşımına uğramış, hapis cezası seçenek yaptırımlarına çevrilmiş, ertelenmiş veyahükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile herhangi bir suçtan hükümlübulunmamak veya hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak.


(VIII)Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya daözel af kanunları kapsamına girmiş, zamanaşımına uğramış veya haklarında hükmünaçıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi; Devletin egemenlik alametlerine veorganlarının saygınlığına karşı suçlar, Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve budüzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar,Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçu, kamu güvenine karşı işlenen suçlar, genel ahlakakarşı işlenen suçlar ile yağma, zimmet, irtikap, rüşvet, iftira, hırsızlık, dolandırıcılık, suç işlemekamacıyla örgüt kurma, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma,banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, suçtankaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, uyuşturucu ve/veya uyarıcı madde imal ve ticareti,uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veyauyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı maddekullanmak, gayri tabii mukarenette bulunma, hileli iflas, kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırmasuçlarından dolayı hakkında hapis cezasına ve/veya adli para cezasına hükmedilmemiş olmak veyabu suçlar nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma ya da kovuşturma devametmiyor olmak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.


(IX) Genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan konut vebenzeri yerlerde çalışmamış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlakve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserlerin, kaydedildiği materyalebakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idarisoruşturma veya kovuşturma devam etmiyor olmak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamakveya bu işler nedeniyle hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahihapis cezasına ve/veya adli para cezasına hükmedilmemiş olmak.


(X) Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevî şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğinşeref ve haysiyetiyle bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak.


(XI)Toplumca tasvip edilmeyen ve uygun görülmeyen kazanç yollarındaçalışmamış ve halen çalışmıyor olmak.


(XII)Herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak karı-koca (XIII)Firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret,mukavemet, fesat ve isyan suçlarından, 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun148’inci maddesinde belirtilen suçlardan hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına kararverilmiş olsa dahi hapis cezasına ve/veya adli para cezasına hükmedilmemiş olmak.


(XIV) 15 Nisan 2020 tarihli ve 31100 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan TürkSilahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık YeteneğiYönetmeliği’ne göre belirlenmiş tam teşekküllü bir hastaneden “Muvazzaf Astsubay Olur” kararlısağlık raporu almak.


(XV)Yapılacak kayıt kabul (fiziki değerlendirme), fiziki yeterlik testinde vemülakat sınavında başarılı olmak.


(XVI)Bakanlık tarafından sınav, mülâkat ve diğer seçim işlemleri sonucundayayımlanan değerlendirme sıralamasında, önceden ilan edilmiş kontenjan içinde bulunmak.


(XVII)Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.


(XVIII) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavigörmemiş veya görmüyor olmak.


(XIX) Terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millîgüvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla iltisakı ya dabunlarla irtibatı olmamak,


(XX)Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak.


(XXI)Herhangi bir işte çalışmış veya halen çalışıyor ise çalıştığı iş yerindenmüspet belge almak.


(XXII)Bakanlık tarafından belirlenecek diğer özel şartları taşıyor olmak.


(XXIII)Bu maddede belirtilen şartlardan herhangi birini taşımadıklarıanlaşılanların adaylıkları, öğrenime başlamışlarsa askerî öğrencilikleri sona erdirilir.


(b) 926 sayılı TSK Personel Kanunu, Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay TeminYönetmeliği ile Fakülte ve Yüksekokullar Askerî Öğrenci Komutanlığı ve Öğrencileri ile Fakülteve Yüksekokullardan Yetişen Subaylara ve Astsubaylara İlişkin Yönetmelikteki diğer şartlara sahipolmak.

#TSK
#Astsubay
#tsk astsubay alımı
6 ay önce