|

Türkiye Boks Federasyonu'ndan açıklama

Türkiye Boks Federasyonu, Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasının final gününde yaşanan arbedeye ilişkin açıklama yayımlandı.

Yeni Şafak
15:03 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:04 - 20/02/2017 Pazartesi
Diğer
Türkiye Boks Federasyonu açıklama yaptı.
Türkiye Boks Federasyonu açıklama yaptı.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşanan olayın tüm boks camiasına mal edilmemesi gerektiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:



"Federasyonumuzun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nın final gününde yaşanan ve kesinlikle tasvip edilemeyecek olaylar camiamızı derinden üzmüş ve en önemlisi Fethiye'de terinin son damlasına kadar mücadele eden sporcularımız ve antrenörlerinin emeğine gölge düşürmüştür. Öncelikle şunun net bir şekilde bilinmesini isteriz ki, Türkiye Boks Federasyonu sporun fair play, centilmenlik, saygı, sevgi ve en önemlisi temiz ahlak tarafında duruş sergileyen bir federasyondur. Daha önce bizzat Federasyon Başkanımız Sayın Eyüp Gözgeç tarafından da bu hassasiyet, 'Bizde madalyadan önce ahlak gelir. Ahlaksız bir sporcunun şampiyonluğunu, ahlaklı bir sporcumuzun bir damla terine değişmeyiz' açıklamalarıyla defaatle vurgulanmıştır. Söz konusu olayda Avrupa şampiyonu milli bir sporcunun yer alması bu noktada üzerinde önemle durulması gelen asıl olaydır. Boks, sert ve güçlü yumruklardan ibaret olmayan, zeki, çevik ve ahlaklı sporcuların varlığıyla başarıya ulaşılabilen bir spor dalıdır. Bu kapsamda federasyon yönetimimiz, ilgili kurullarımız konuyu tüm yönleriyle inceleyecek ve sorumlusu kim olursa olsun en ağır cezayı verecektir. Türkiye Boks Federasyonu, ringe çıkıp centilmence bir mücadele sergileyen, ringin dışında da ahlakını asla bırakmayan her sporcusunu ve bu sporcuları yetiştiren tüm antrenörleri bugüne kadar nasıl desteklediyse, bundan sonra da aynı kararlılıkla desteklemeye devam edecektir.

#Türkiye Boks Federasyonu
#Türkiye
#Boks Federasyonu
7 yıl önce