|

Türkiye Finlandiya maçı saat kaçta hangi kanalda? (Milliler prestij maçında)

Türkiye - Finlandiya maçı bu akşam saat 21.45 oynanacak. İzlanda karşısında 3-0 mağlup olan A Milli Takımımız Dünya Kupası finallerine gitme şansını kaybetti. Prestij maçına çıkan Türkiye'nin gruptan çıkma ihtimali hiç kalmadı. Oynadığı kötü futbolla büyük eleştirilerin odağından olan Millilerimiz bu akşam Finlandiya karşısında nasıl bir oyun oynayacağı ise büyük merak konusu. Peki Türkiye Finlandiya maçı saat kaçta hangi kanalda? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
18:04 - 9/10/2017 Pazartesi
Diğer
Türkiye Finlandiya maçı saat kaçta hangi kanalda?​ sorusunun yanıtı haberimizde.​
Türkiye Finlandiya maçı saat kaçta hangi kanalda?​ sorusunun yanıtı haberimizde.​

Türkiye Finlandiya maçı saat kaçta hangi kanalda? sorusunun yanıtı haberimizde.

Finlandiya Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda yarın Türkiye ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Veritas Stadı'nda, Finlandiya Teknik Direktörü Markku Kanerva yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenman, koşu ve ısınma hareketler ile başladı. Daha sonra futbolcular, gruplara ayrılarak top kapma çalışması yaptı. Basına kapalı gerçekleştirilen bölümde ise Finlandiya Milli Futbol Takımı'nın, Türkiye maçının taktik çalışmasını yaptığı öğrenildi.

Finlandiya'da bu maç öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor.


Finlandiya'nın
Muhtemel 11'i
Finlandiya'nın, Türkiye karşısında sahaya şu 11'le çıkması bekleniyor:

Hradecky, Granlund, Arajuuri, Ojala, Moisander, Hamalainen, Schüller, Sparv, Hetemaj, Pohjanpalo, Skrabb

Türkiye Finlandiya maçı saat kaçta hangi kanalda?

Türkiye Finlandiya maçı saat 21.45'te TV8 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki 10. ve son maçında sahasında Türkiye'yi konuk edecek Finlandiya'nın teknik direktörü Markku Kanerva, Türkiye'ye karşı kazanarak son maçlardaki çıkışlarını sürdürmek istediklerini söyledi.

Kanerva, karşılaşmanın oynanacağı Veritas Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına futbolculardan Joel Pohjanpalo ile katıldı.

Türkiye'nin, Dünya Kupası'nı kaybetse de güçlü bir takım olduğunun altını çizen Kanerva, "Bir resmi maç ve tabii ki kazanmayı hedefleyeceğiz. Türk takımı güçlü bunu biliyoruz. Türkiye güçlü olduğunu Antalya'daki maçta göstermişti. Son üç maçımız çok iyi geçti. Umarım yarınki maçta da bu iyi gidişimiz devam eder." dedi.

Hırvatistan'a karşı iyi bir maç çıkardıklarını ve uzatmalarda attıkları golle beraberlik elde ettiklerini hatırlatan Kanerva, "Son 3 maçımızda ortaya koyduğumuz futbol kendimize olan güvenimizi arttırdı. Hırvatistan maçında iyi mücadele ettik. Türkiye'ye karşı daha iyi oynamak istiyoruz. Umarım yarın planlarımız tutar ve sahadan galibiyetle ayrılırız. Kazanmak için her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin Dünya Kupası'na gidememesi sürpriz değil"

Kanerva, "Türkiye'nin, Dünya Kupası'na katılamaması sizin için sürpriz oldu mu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Gruptaki 4 takım da Avrupa Kupası'ndan, Dünya Kupası eleme grubuna geldi. Türkiye'nin Dünya Kupası'na gidememesi sürpriz değil. Dört takımdan ikisi gidemeyecekti. Bunlardan ilki Türkiye oldu."

Fin teknik adam, takımda sakat oyuncu bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Pohjanpalo: "İyi gidişimize devam etmek istiyoruz"

Finlandiya Milli Takımı'nın hücum oyuncularından Joel Pohjanpalo da Türkiye karşısında son maçlardaki çıkışlarını sürdürmek istediklerini belirtti.

Son 3 maçta ortaya koydukları futbol ve aldıkları sonuçtan dolayı çok mutlu olduklarını aktaran Pohjanpalo, "Hırvatistan'a karşı uzatmalarda gelen beraberlik güvenimizi arttırdı. Takım olarak çok iyi mücadele ediyoruz. Bu maçı da kazanarak, iyi gidişimize devam etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Finlandiya'da 7. maç

A Milli Takım, Finlandiya ile deplasmanda 7. maçına çıkacak. İki ülke takımları arasında Finlandiya'da yapılan 6 karşılaşmada, ay-yıldızlı ekip, 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Türkiye, 5'i Helsinki, 1'i Tampere şehrinde oynanan mücadelelerde 11 gol atarken, kalesinde ise 8 gol gördü. Ay-yıldızlı ekip, rakibiyle Türkiye'de oynadığı 6 maçta ise 1 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Finlandiya maçları
  • Türkiye ile Finlandiya A milli futbol takımları arasında yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
  • Tarih Yer Organizasyon Sonuç
  • 17.06.1924 Helsinki Özel 4-2
  • 25.08.1976 Helsinki Özel 1-2
  • 06.04.1977 Ankara Özel 1-2
  • 31.10.1984 Antalya Dünya Kupası Eleme Grubu 1-2
  • 25.09.1985 Tampere Dünya Kupası Eleme Grubu 0-1
  • 12.02.1992 Adana Özel 1-1
  • 04.10.1995 Helsinki Özel 0-0
  • 02.06.1996 Helsinki Özel 2-1
  • 12.02.1997 Denizli Özel 1-1
  • 14.10.1998 İstanbul Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu 1-3
  • 05.06.1999 Helsinki Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu 4-2
  • 29.05.2008 Duisburg Özel 2-0
  • 26.05.2012 Salzburg Özel 2-3
  • 24.03.2017 Antalya Dünya Kupası Eleme Grubu 2-0Not: Maç sonuçlarında ilk takım Türkiye olarak alınmıştır.
Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

A Milli Futbol Takımı, 94 yıllık tarihinde geride kalan 552 maç içinde birini hükmen kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Lucescu dönemindeki 4. maç

A Milli Futbol Takımı, Mircea Lucescu dönemindeki 4. maçına Finlandiya karşısında çıkacak. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 3 maçta 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından 2 Ağustos'ta 2 1 yıllık sözleşme imzalanan Lucescu yönetimindeki milli takım, ilk maçında deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 mağlup oldu.

Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam ile çıktığı ikinci maçta ise Hırvatistan'ı Eskişehir'de 1-0 yenmeyi başarmıştı. Milli takım, Lucescu yönetimindeki üçüncü karşılaşmasında ise İzlanda'ya Eskişehir'de 3-0 mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetmişti.

Milli takımın 2017 karnesi

Ay-yıldızlı ekip, 2017 yılında yaptığı 5'i resmi, 2'si özel 7 maçta, 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Türkiye, iki yenilgisini Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda oynadığı son 3 karşılaşmada, Ukrayna ve İzlanda karşısında yaşadı. A Milli Takım, 2017 yılında yaptığı maçlarda 10 kez fileleri havalandırırken, kalesinde ise 7 gol gördü.

#Türkiye Finlandiya maçı
#Türkiye
#Finlandiya
#TV 8
7 yıl önce