|

Türkiye İngiltere maç özeti ve golleri! Ampute Milli Takımı Avrupa Şampiyonu

Türkiye İngiltere maç özeti ve gollerini sizler için hazırladık. Ampute Futbol Milli Takımı Avrupa Şampiyonu oldu. Dolu tribünlerde oynanan maça Türkiye çok istekli başladı ve istediğini aldı. İşte Türkiye İngiltere Ampute Milli Takım maç özeti.

Yeni Şafak
08:13 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 08:35 - 10/10/2017 Salı
Diğer
Türkiye İngiltere maç özeti ve golleri
Türkiye İngiltere maç özeti ve golleri
Türkiye İngiltere maç özetini sizler için hazırladık. İngiltere’yi 2-1 mağlup eden Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu.

TFF’nin 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında destek verdiği, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı, Turkcell ana sponsorluğundaki EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda şampiyon oldu.Vodafone Park’ta İngiltere’yi 2-1 mağlup eden Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu. Mücadelenin 25. dakikasında Serkan Dereli’nin sağ taraftan sol çizgiye inerek yaptığı ortada Ömer Güleryüz ceza sahası içinde yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve ilk yarı millilerin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya da etkili başlayan milliler 34. dakikada Fatih Şentürk ile kaleyi yokladı ama bu sefer kaleci gole izin vermedi. 50. dakikada İngiltere skoru eşitledi. Lee Dobson’ın kendi yarı sahasından kullandığı serbest vuruşla Michael Masters’ın ceza sahası içindeki yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlak ağlara gitti. Milliler eşitliği uzatmalarda bozdu. 50 1. dakikada Barış Telli’nin sağ taraftan son çizgiye inerek ceza sahası dışına yaptığı ortada Osman Çakmak düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı.

Osman Aşkın Bak: “Bu gece destan yazdılar”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ampute Futbol Milli Takım Kaptanı Osman Çakmak ile gerçekleştirdiği sohbette, “Arkadaşlarıyla birlikte bu gece bir destan yazdılar. Buraya gelen seyircileri coşturdular” dedi. Osman Çakmak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şampiyonluk sözü verdiğini ve o sözü tuttuğu için mutlu söyledi.

Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda final maçında İngiltere’yi 2-1 yenerek şampiyon oldu. Karşılaşma sonrası takım kaptanı Osman Çakmak ile konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Arkadaşlarıyla birlikte bu gece bir destan yazdılar. Buraya gelen seyircileri coşturdular. Ekranları başındaki 80 milyon vatandaşımızı coşturup bizlere bu geceyi yaşattılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız da Ukrayna seyahati öncesi bize tembih etti, ‘Bu akşam onlarla ol. Bu maçı alacağız.’ diye. Biz bütün taraftarımızla, bütün Türkiye olarak buradayız. Biraz evvel de başbakanımız arayarak tebriklerini iletti. Bu aslan parçalarına bu gece için teşekkür ediyoruz. Buna ihtiyacımız vardı” ifadelerini kullandı.

Ampute Futbol Milli Takım Kaptanı
Osman Çakmak
ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şampiyonluk sözü verdiğini ve o sözü tuttuğu için gururlu olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şampiyonlara tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Uğur Özcan ve takım kaptanı Osman Çakmak’ı telefonla arayarak tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı’nı telefonla arayarak tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın vasıtasıyla Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Uğur Özcan ve takım kaptanı Osman Çakmak ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tebrik ediyorum. Hepinizin heyecanını gördük. O heyecanla bizler de mutlu olduk. Katılım da güzeldi” dedi.

Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Uğur Özcan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti ve kazandıkları kupayı şahsı ile Türk halkına armağan ettiklerini söyledi.


#Türkiye
#İngiltere
#Ampute Milli Takım
#Maç özeti
7 yıl önce