|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli taşeron işçi açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron işçilerle ilgili 12 maddelik bir düzenleme olduğunu, detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklayacağını söyledi. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş taşeron işçi açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "950 bin taşeron işçi 4B statüsüne geçecek. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, belediyelerde istihdam edilecekler" dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taşeron işçi açıklaması.

Yeni Şafak
15:18 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 17:40 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan taşeron işçi açıklaması geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan taşeron işçi açıklaması geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron işçilerle ilgili 12 maddelik bir düzenleme olduğunu, detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklayacağını söylemişti. Ve beklenen açıklama Cumhurbaşkanı'ndan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 950 bin taşeron işçinin yakın bir zamanda 4/B statüsüne geçeceğinin müjdesini verdi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: TAŞERON İŞÇİLERLE İLGİLİ 12 MADDELİK DÜZENLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Kore ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yıldırım, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Taşeron düzenlemesine ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Taşeron olarak çalışanların kadroya, kamuya kadroya alınması, sürekli çalışan hale getirilmesi yönünde Çalışma, Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın yaptıkları çalışmalar tamamlandı ve bu konudaki düzenleme son şeklini aldı. Esas itibarıyla bu statüde çalışan yüz binleri ifade edeceğimiz kişilerin kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek. Bununla ilgili detaylar 12 maddeden oluşuyor, detayları Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız bu hafta içerisinde ilgili taraflarla paylaşmış olacak. Muhtemelen grup toplantımızda da Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değinebilir" diye konuştu.

İŞTE CUMHURBAŞKANI'NIN TAŞERON İŞÇİ AÇIKLAMASI

Başbakan Yıldırım'ın bu açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda taşeron işçilerle ilgili flaş bir açıklama yaptı. İşte Erdoğan'ın taşeron işçiler açıklaması:

  • "
    Yaklaşık 900 bin çalışan
    ımızı ilgilendiren taşeron olarak bilinen alt işveren işçileriyle ilgili düzenlemeye değinmek istiyorum.
    Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz,
    belediyelerde istihdam edilecekler.
    23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne
    kadar çıkartılabilecek. Yine kamuda
    4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna
    alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi çözmüş oluyoruz. Bu arada komisyonlar, taşeronlar ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyor. Nasıl? Böylece hepsi işçi kadrosuyla görev alıyorlar.
    Belediyelerde belediye personeli olacaklar.
    Hayırlı olsun diyorum."






#Taşeron işçi
#Recep Tayyip Erdoğan
#Düzenleme
#Binali Yıldırım
6 yıl önce