|

Terörle mücadeleye yerli roket

Savunma sanayi ihtiyaçlarının yüzde 100 yerli kaynaklarla karşılanması hükümetlerin en büyük hedeflerinden biridir. Türkiye de son dönemde yaptığı yerlileştirme çalışmaları ile göz kamaştırıyor. Milli Savunma Bakanlığı bu amaçla yerli olarak üretilen 122 mm topçu roketinin önemli görev üstlendiğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
09:47 - 10/02/2017 Cuma
Güncelleme: 11:08 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
122 mm topçu roketi çok namlulu roket atar tarafından atılıyor.
122 mm topçu roketi çok namlulu roket atar tarafından atılıyor.
Türkiye'nin tam bağımsız ülke olabilmesi için savunma sanayisinin yeterli hale gelmesi gerekiyor. Bu alanda eksikliği fark eden ve birçok çalışmaya imza atan hükümet, savunma sanayinin millileştirilmesi için yerli Ar-Ge ve üretimi destekleyerek ülkemizin yeterliliğinin artırılmasına katkı sağlıyor. Birçok özel şirket, teknokent ile küçük ve orta işletmeli kuruluşlar da savunma sanayinin yerlileştirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ülkemizin savunma sanayisinde yerli katkı payını artırmak ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünleri üretmekle kendini görevlendiren Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), çok namlulu roket atar tarafından atılan 122 mm topçu roketi üretti.
  • Yerli olarak üretilen 122 mm topçu roketi iç ve dış operasyonlarda terör örgütlerine karşı aktif olarak kullanılıyor.

Topçu Roketleri yüksek isabet, asgari dağılım ve yüksek tahrip güçleri sayesinde, 3 km'den 100+ km mesafeye kadar kritik bölge hedefleri üzerinde yoğun ve etkili ateşler yapabilme yeteneğine sahip. Bu üstün özellikleri sayesinde zamanında, doğru ve etkili ateş gücü meydana getirerek, manevra kuvvetine mükemmel ateş desteği sağlıyor.

  1. Teknik özellikleri:
  2. 20000 m
Milli Savunma Bakanlığı MKE'nin ürettiği topçu roketinin görüntülerini paylaştı.



#Milli Savunma Bakanlığı
#Savunma sanayi
#Yerli
7 yıl önce