|

Galatasaray Azerbaycan'da turladı: Mbaye Diagne yıldızlaştı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Azerbaycan'ın Neftçi takımını deplasmanda 3-1 mağlup etti. Sarı kırmızılıları galibiyete taşıyan golleri Diagne (2) ve Luyindama attı.

Haber Merkezi
17:26 - 17/09/2020 Perşembe
Güncelleme: 21:01 - 17/09/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Mbaye Diagne, Neftçi Bakü maçında 2 gol atarak yıldızlaştı.
Mbaye Diagne, Neftçi Bakü maçında 2 gol atarak yıldızlaştı.

UEFA Avrupa Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda Galatasaray, Azerbaycan'ın Neftçi PFK takımını deplasmanda 3-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 19 ve 63'üncü dakikalarda Diagne ile 48'inci dakikada Luyindama attı. Neftçi'nin tek golü ise 46'da Mbodj'dan geldi.

  • Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu'ndaki rakibi ise Hırvatistan'ın Hajduk Split takımı oldu.
Maçtan dakikalar;

13'üncü dakikada Belhanda'nın ceza sahasına açtığı ortada, Linnes kafayla topu Diagne'ye bıraktı, Diagne'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü.

19'uncu dakikada Babel'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Linnes rakibinden sıyrıldı ve ortasını açtı. Diagne altıpas önünde kafa vuruşunu yaparak ağları sarstı: 0-1.

46'ncı dakikada Netfçi PFK beraberliği yakaladı. Ev sahibi ekibin kullandığı köşe vuruşunda topun başına gelen Makhmudov'un ceza sahasına açtığı ortada Mbodj kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

48'inci dakikada Galatasaray, yeniden öne geçti. Ömer Bayram'ın kullandığı köşe vuruşunda Diagne kafa vuruşunu yaptı ve top kaleciden döndü. Taylan, önüne düşen topu içeri çevirirken, Luyindama da kafa vuruşuyla fileleri sarstı: 1-2.

57'nci dakikada Emre Kılınç, topla birlikte hızla ceza sahasına sokuldu ve vuruşunu yaptı, savunmaya çarpan top kornere gitti.

63'üncü dakikada kaleci Mammadov'un hatalı pasında Emre Kılınç araya girdi ve pasını altıpasın önünde bulunan Diagne'ye çıkardı. Diagne yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 1-3.

Müsabaka sarı kırmızılı takımın 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.




#Galatasaray
#Nefçi Bakü
#UEFA Avrupa Ligi
4 yıl önce