|

Ülkeye döviz girişi nasıl sağlanabilir?

Son zamanlarda ülkemizde belli başlı bazı sebeplerden ötürü bir döviz sıkıntısı yaşanmaktadır. Elbete bu sıkıntıya karşı önlemler Devlet bazında alınmakla birlikte bireylerin ve girişimcilerin de hem ticari olarak kar edebileceği hem de ülkenin bu sorunu aşmasında yardımcı olabileceği yöntemler mevcuttur. Bu yöntemlerin bazıları daha karmaşık ve daha büyük yatırımlar gerektirirken bazıları daha kolay bir şekilde hayata geçirilebilir. Ülkeye döviz girişi nasıl sağlanabilir? Bu soruya yazıdımızda dropshipping merkezli cevaplar arayacağız.

iLAN
11:38 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 23:35 - 16/09/2018 Pazar
Diğer
görsel
görsel

Dropshipping işlemleriyle yurtdışına satışı gerçekleşen ürünlerden belirli oranlarda kar elde edilebilir. Aracı kurumlar sayesinde hiçbir şirket kurulmasına gerek olmadan ticaret yapılabilir. Özetlemek gerekirse son yıllarda Amerika, Kanada ve Avrupa ülkelerine yönelik olarak yaygınlaşan Dropshipping işlemi kişinin stoğunda tutmadığı ürünleri satarak kar elde etmesi olarak açıklanabilir. Modern ticaret yöntemi olarak da tanımlanan bu işleyişte alıcı ile satıcı arasında bir nevi aracı olarak bulunulmaktadır. Bununla birlikte satış işlemiyle birlikte hem satıcı hem de aracı olarak kişi kazanç elde ederken güvenilir bir yöntem olarak öne çıkmaktadır.

Dropshipping İşleyişi

Dropshipping yapmak için öncelikle tedarikçi bulmanız ve tedarikçinizden bulduğunuz ürün yelpazesini pazara çıkarmanız gerekmektedir. Kullanıcılarla ürünlerinizi Amazon, Ebay gibi dev platformlarda buluşturabileceğiniz gibi kendi e-ticaret sitenizi kurarak sosyal medya üzerinden de pazarlama yapabilirsiniz. Yöntem ve pazarlama stratejisini dilediğiniz gibi belirleyerek hedeflediğini müşteri kitlesine oynayabilirsiniz. Bu anlamda Amazon’da mağaza açmak, site kurmak veya sisteminize ödeme sistemi entegre etmek için teknik desteğe ihtiyacınız olabilir. Tüm bu teknik destek konularında da yine aynı adresten başvurmanızı tavsiye edebiliriz.

Dropshipping İle Döviz Girişi Sağlanır Mı?

Dropshipping işleminde birden fazla tedarikçi firmaya çalışılabilir, yurtdışındaki rekabetçi piyasada varlık kurulabilir. Bununla birlikte ürün veya stok sorunu olmamakla birlikte kargo işlemlerinin tamamıyla da tedarikçi firma ilgilenmektedir. Bundan dolayı sadece ürünlerin satışıyla ilgilenilmesi yeterli olurken masraflarının makul olması da çok daha uygun koşulların oluşmasını beraberinde getirir. Yapılacak düzenli ve sistemli işleyişler sonucunda ülkeye döviz girişi de elde edilir. Ödemeler anında alınırken 24 saatlik süre içinde sitenin tüm entegre işlemleri de tamamlanmaktadır. Burada girişimcinin dikkat etmesi gereken şey güvenilir tedarikçi bulma mevzusudur. Yukarıda belirttiğimiz üzere tedarikçi pek çok işi üstlendiği için kritik önem arz eder.

Uluslararası online ticaret imkânı sunan sisteme giriş yapılması https://www.kolaydropshipping adresi üzerinden mümkün olurken aynı zamanda tüm eğitim ve içeriklerle birlikte bilgi alımları da ücretsiz olarak verilmektedir. Böylelikle kısa bir süre içinde sistemin tüm kontrolleri kişiye geçerken profesyonelleşmeyle çok daha yüksek tutarların döviz olarak elde edilmesi sağlanır. Dijital pazarlama teknikleriyle bilinmesiyle birlikte Dropshipping gelir kaynağı haline gelirken ihtiyaçlara yönelik tüm hususlarda sağlanmaya devam eder.

Detaylı bilgi için tıklayınız;

Site üzerinden işlemlerin yapılmasının ardından doğru piyasa ve ürün seçimleri önem taşımaktadır. Özellikle girişimcilik için gerekli olan yapısal farklılıkların bilinmesi de gereklidir. Farklı piyasalarda işlemler yapılabilir, ürünlerin satışlarıyla çok zengin bir alanda faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Bununla birlikte yapılacak satışlar döviz kuruyla gerçekleşirken ülkeye döviz getirilmesi de sağlanır. Başlangıç için maliyetlerin çok düşük seviyelerde olması, firma işlemlerinin hiçbirisine gereksinim duyulmaması da yapısal olarak çok daha cazip olmasını ve tercih edilmesini sağlamaktadır.

#döviz
#dolar
#türkiye
6 yıl önce