|

Uşak Seçim 2018 Genel Seçim Sonuçları

Seçim 2018 Uşak Seçim Sonuçları ne durumda? 24 Haziran 2018'de sonuçlarda hangi partiler öne geçti Uşak ilinde partilerin oy oranları ve sıralamaları değişti mi? Uşak Genel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yenişafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 17:10 - 18/06/2018 Pazartesi
Diğer
24 Haziran 2018 Uşak ili Genel Seçim Sonuçları açıklandı.
24 Haziran 2018 Uşak ili Genel Seçim Sonuçları açıklandı.

Seçim 2018 Cumhurbaşkanlkığı ve milletvekili sonuçları Uşak ve diğer illerde durum ne oldu? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Uşak seçmeni nasıl bir karar verdi? Diğer iller gibi Uşak seçim sonuçları da heyecanla bekleniyordu. Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Uşak ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı? Türkiye'nin yeni döneminin Cumhurbaşkanı kim oldu? 27. dönem Uşak milletvekilleri kimler oldu? İşte tüm detaylarıyla Uşak Seçim sonuçları sayfamız!

Uşak yöresi tarihin bilinen dönemlerinden beri bir yerleşim bölgesidir. Kentin bilinen en eski adı Temenothytiadır.[kaynak belirtilmeli] Kent bu adı Heraklilerden Aristomakhosun oğlu Temenostan almıştır.[kaynak belirtilmeli] Temenos, Roma İmparatorluğu dönemi sikkeleri üstündeki Temenos Oikistes (Kurucu Temenos) ya da Ktistes yazıtları ve Temenos tasvirleriyle bilinmektedir.

Temenothyria, Flavuslardan sonra Flaviopolis adını almıştır. İl merkezi Uşak'ın eski adı Uşşak'tır. Uşşak kelimesi iki anlama gelmektedir. Uşşak kelimesi Aşıklar Diyarı anlamına gelmektedir. Evliya Çelebi ünlü Seyahatname'sinde bu adı Aşıklar Diyarı olarak yorumlamıştır. Bunun yanı sıra "Anadolu'daki tarihi yer adları" kitabında Uşak isminin buradaki "Obsekion" kentinin isminden türediği yazılmaktadır.

Kesin aday listeleri Resmi Gazete'de yayımlandı

24 Haziran Pazar günü yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin aday listesi Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aday listelerine yapılan itirazları inceleyerek kararını verdi.

YSK'nın kararına göre, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi seçimlere katılacak.

Türkiye genelinde 68 bağımsız milletvekili adayı bulunuyor.

#Uşak Seçim sonuçları
#Uşak seçim 2018
#genel seçim Uşak 2018
#seçim sonuçları Uşak
#Uşak milletvekili genel seçim sonuçları
#Uşak genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce