|

İmam, vaiz ve müezzin Temmuz enflasyon farkı zamlı maaşları

İmam, vaiz ve müezzin maaşları enflasyon rakamları sonrası zamlanıyor. 2023 imam, vaiz ve müezzin maaşları güncellendi. 6 aylık enflasyon verilerine bağlı olarak yapılan ara zamma refah payı da eklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyurdu. Peki 2023 İmam maaşları ne kadar oldu? Vaiz ve müezzin maaşları ne kadar, kaç TL oldu? İşte güncel imam, vaiz ve müezzin Temmuz enflasyon farkı zamlı maaşları.

11:33 - 5/07/2023 Çarşamba
Güncelleme: 11:33 - 5/07/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
İmam, vaiz ve müezzin maaşları ne kadar?
İmam, vaiz ve müezzin maaşları ne kadar?

Emekli ve memur zamları için geri sayım başladı. Kamu kurumlarında farklı meslek gruplarında memur olarak çalışan milyonlarca memurun gözü kulağı yarın açıklanacak enflasyon rakamına çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeye yönelik soru üzerine, düzenleme üzerinde çalıştıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Memur maaşlarına refah payı ve seyyanen zam

Meclis tatile girmeden yasal düzenlemenin gündeme gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya karşılık ise Işıkhan, "Çalışılıyor, yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi Meclis tatile girmeden önce. Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor. Kimsenin mağdur olmaması, çalışanlarımızın refahının artırılması bizim için önemli." ifadesini kullandı.

Işıkhan, düzenlemeye yönelik çalışmanın son durumuna ilişkin ise, "Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz." diye konuştu. Peki İmam, vaiz ve müezzin maaşları ne kadar, kaç TL olacak? İşte, Temmuz ayı imam, vaiz ve müezzin maaş zammıyla ilgili son gelişmeler.

Memurların yeni maaşları ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; haziranda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,92 arttı. Yıllık bazdaki artış ise yüzde 38,21 oldu. Memur ve emekliye yapılacak zam oranını etkileyecek 6 aylık enflasyon ise yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memur maaş zamlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

2023 Temmuz zammı imam, vaiz ve müezzin maaşları ne kadar, kaç TL olacak?

Vaiz 1/4

Mevcut maaş: 16.615,00

Zam oranı: 17.55

Yeni maaş: 19.530,93

İmam maaşı ne kadar, kaç TL?

2023 Ocak ayı memur zammı ile imam-hatip emekli memur maaşları 7 bin 476 TL'den 10 bin 513 TL'ye yükselmişti. Temmuz zammı ile birlikte imam maaşları 12.358 TL'ye yükseldi. Ancak en düşük imam maaşı, Temmuz memur maaş zammının hükümet tarafından resmi olarak açıklanmasının ardından şekillenecek.

#imam maaşı
#müezzin maaşı
#vaiz maaşı
10 ay önce