|

AK Partili Bölük'ten Avrupa Konseyi'nde tüyleri diken diken eden Gazze konuşması: Zalimin yüzüne ‘Katilsin!’ diye haykırdık

Seren Som
13:50 - 24/01/2024 Çarşamba
Güncelleme: 14:09 - 24/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü. AKPM'deki Türk delegasyonundan AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük ise İsrail'in insanlık suçları işlediğini ve Gazze'deki sivillere karşı beyaz fosfor bombası kullandığını ifade etti. Bölük, konuşmasını sosyal medya hesabından paylaşırken, "Avrupa’nın göbeğinde, 25 binden fazla masumun katledildiği bir vahşetle ilgili hazırlanan, adı da 'Ortadoğu’da yaşanan son gelişmeler: Hamas’ın İsrail’e saldırısı ve İsrail’in verdiği cevap' olan bir rapor görüşülürken neredeydiniz diye sorarlarsa; 'Buradaydık, asırlardır mazlumları asla yalnız bırakmamış bu aziz milletin vekili olarak zalimin yüzüne ‘Sen katilsin!’ diye haykırdık' demek için…" notunu düştü.

Merkezi Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinden (AKPM) çok sayıda milletvekili, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik birçok suç işlediğini, bölgede bir an önce ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti.


İrlandalı ve Filistinli milletvekilleri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının insan hakları ihlalleri olduğunu ve Filistin ile İsrail arasındaki barış sürecini sekteye uğrattığını vurguladı.


'İnsanlığın tamamı, insanlığa karşı tarihin en kötü suçuna tanık oluyor'

AKPM'deki Türk delegasyonundan AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük de "İnsanlığın tamamı, insanlığa karşı tarihin en kötü suçuna tanık oluyor" diye konuştu.


Fosfor bombası vurgusu

İsrail yönetiminin başından bu yana dünyanın gözü önünde insanlığa karşı ciddi suçlar işlediğini dile getiren Bölük, İsrail ordusunun yasak olmasına rağmen Gazze'de sivillere karşı beyaz fosfor bombası kullandığına işaret etti.


Siviller bombalanıyor

İsrail'in Gazze'de sistematik bombalı saldırılarının yanı sıra bölge halkının elektrik, su, gıda, akaryakıt, tıbbi malzemeler ve ilaçlara ulaşmasını engellediğini anlatan Bölük, sivillerin sığındığı hastane, okul, kamp ve ibadethanelerin bombalandığının altını çizdi.

Bölük, İsrail'in Gazzelileri güvenlikleri gerekçesiyle Refah Sınır Kapısı'na zorla gönderdiği sivillerin de bombalandığını anlattı.


Gazze'nin hafızasını sildi

Milletvekili Bölük, şunları söyledi:

"(İsrail) acımasızca Birleşmiş Milletler'in (BM) tesislerini havaya uçurdu ve ambulansları hedef aldı. Tüm arşiv ve gazeteleri yok ederek Gazze'nin hafızasını sildi. Beyaz bayraklar taşıyan hamile kadınları vurup üzerlerine toprak döktü. Ölen Filistinlilerle dalga geçmek için bir caminin mikrofonunu kullandı.


Yahudi karşıtı sloganlar atılmadı

"Bölük, farklı ülkelerin hükümetlerinin Filistin yanlısı gösterileri "Yahudi karşıtı" olduğu gerekçesiyle yasakladığını anımsatarak, bu gösterilerde Yahudi karşıtı sloganlar atılmadığını vurguladı.

Seda Gören Bölük, AKPM'nin Gazze'de yaşanan trajedi ve işlediği suçlar nedeniyle İsrail'i sorumlu tutmuş olması gerektiğini sözlerine ekledi.


'Zalimin yüzüne ‘Sen katilsin!’ diye haykırdık'

Seda Gören Bölük yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"Avrupa’nın göbeğinde, 25 binden fazla masumun katledildiği bir vahşetle ilgili hazırlanan, adı da “Ortadoğu’da yaşanan son gelişmeler: Hamas’ın İsrail’e saldırısı ve İsrail’in verdiği cevap” olan bir rapor görüşülürken neredeydiniz diye sorarlarsa; “Buradaydık, asırlardır mazlumları asla yalnız bırakmamış bu aziz milletin vekili olarak zalimin yüzüne ‘Sen katilsin!’ diye haykırdık” demek için…"


#AKPM
#Filistin
#Seda Gören Bölük
4 ay önce