|

New York'ta Filistin destekçisi bir sokak satıcısını '4 bin Filistinli çocuğu öldürdüysek bu yeterli değil' diyerek taciz etmişti: ABD'li eski diplomat Seldowitz tutuklandı

12:53 - 22/11/2023 Çarşamba
Güncelleme: 10:20 - 23/11/2023 Perşembe
Diğer

ABD Dışişleri Bakanlığı eski çalışanı ve ABD'nin 44. başkanı Obama'nın danışmanlığını yapan Stuart Seldowitz, New York'ta Mısırlı sokak satıcısını taciz ederek skandal sözler söyledi. Sokak satıcısının aracının önüne gelerek İsrail bayrağı olan rozeti göstererek tacizini sürdüren katliam destekçisi tehditler savurdu. Seldowitz sokak satıcısına Filistin'i savunduğu için "Sen teröristsin. Buranın önüne Hamas’a inandığını gösteren işaretler koyacağım" diyerek tehdit etti. Seldowitz, İsrail'in Gazze'de katlettiği çocuklar için "4 bin Filistinli çocuğu öldürdüysek bu yeterli değil." ifadelerini kullanarak katliama destek çıktı. Satıcının kullandığı ürünlerin sahibini tanıdığını iddia eden İsrail destekçisi, ABD doğumlu olan sokak satıcısını işiyle tehdit etti. ABD basınında yer alan haberlere göre Seldowitz, Filistinlilere ve İslami değerlere yönelik skandal hakaretlerinden dolayı tutuklandı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde danışmanlık yapan diplomat Stuart Sedowitz, Filistinlilere ve İslami değerlere yaptığı hakaretleriyle gündemde.


Documented'de yer alan habere göre, New York Polis Departmanı (NYPD) Seldowitz'i ikinci derece ağır taciz, nefret suçu/takipçilik, korku yaratmak için ısrarlı takip ve iş yerinde ısrarlı takiple suçladı.


Hz. Muhammed ve Kur'an-ı Kerim yönelik korkunç hakaretlerde bulundu

Bir diğer X kullanıcısı tarafından paylaşılan farklı bir videoda da Seldowitz’in yine bir sokak satıcısını taciz ederek, Hz. Muhammed (SAV) ve Kur’an-ı Kerim’e yönelik hakarete varan tahrik edici ifadeler kullandığı görüldü.


İşine son verildi

Seldowitz’in Gotham Hükümet İlişkileri adlı kuruluşta çalıştığının ortaya çıkması üzerine söz konusu kuruluş X hesabından bir açıklama yaparak Seldowitz ile tüm ilişkisini sonlandırdığını duyurdu.

Paylaşımda, Seldowitz için
“Videoda görülen eylemleri aşağılık, ırkçı ve firmamızda uyguladığımız standartların onuruna yakışmıyor”
ifadesi kullanıldı. Sosyal medyadaki paylaşımlarda, Seldowitz’in 1999’dan 2003’e kadar ABD Dışişleri Bakanlığı İsrail ve Filistin İşleri Ofisi’nde müdür yardımcısı ve kıdemli siyasi yetkili olarak görev yaptığına işaret edildi.

#ABD
#New York
#ABD'li diplomat
#Mısırlı esnaf
#Gazze
#Filistin
6 ay önce