|

CHP yandaşları canlı yayında birbirine girdi: Aldın mı kurultayda boyunun ölçüsünü

Hüseyin Berk
22:40 - 6/11/2023 Pazartesi
Güncelleme: 00:48 - 7/11/2023 Salı
Yeni Şafak

CHP yandaşı gazeteciler Şaban Sevinç ile Barış Yarkadaş, Özgür Özel'in genel başkan seçildiği CHP kurultayına ilişkin yaptıkları değerlendirmede kavgaya tutuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Yarkadaş'ın sözlerini bölmesine sinirlenen değişimcileri destekleyen Sevinç, "Kurultayda aldın mı boyunun ölçüsünü. Sen Kemal Bey’i göklere çıkardın." tepkisini gösterdi.

Geçtiğimiz hafta sonunda Ankara'da düzenlenen 38'inci CHP Olağan Kurultayı'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel genel başkanlık için yarıştı. Özel, seçimlerin iki turunda da Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak CHP’nin yeni Genel Başkanı oldu. Kılıçdaroğlu, CHP tarihinde görev başındayken kurultay kaybeden ilk genel başkan oldu. CHP’nin sekizinci genel başkanı olan Özel 812, Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

CHP yandaşları canlı yayında birbirine girdi: Aldın mı kurultayda boyunun ölçüsünü

CHP yandaşı gazeteciler Şaban Sevinç ile Barış Yarkadaş, Özgür Özel'in genel başkan seçildiği CHP kurultayına ilişkin TV 100 canlı yayınında yaptıkları değerlendirmede kavgaya tutuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen ve 'Özel'in kazanması durumunda mesleği bırakacağını' iddia eden Yarkadaş'ın sözlerini bölmesine sinirlenen değişimcileri destekleyen Sevinç, "
Kurultayda aldın mı boyunun ölçüsünü. Sen Kemal Bey’i göklere çıkardın."
tepkisini gösterdi.

Yarkadaş: Kılıçdaroğlu siyasetten ayrıldı artık rahat bırakın

Yarkadaş da sözlerinin devamında Kılıçdaroğlu'nun kamu bürokrasisine yenildiğini belirtip,
"İBB’deki bütün bürokratlar Ankara’daydı. O kadar haksızlık yapıyorsunuz ki. Siyasetten artık ayrılmış bir kişiye hala hınçla saldırıyorsunuz. Adam evde çocuklarıyla oturuyor, artık rahat bırakın ya"
dedi.


#Barış Yarkadaş
#Şaban Sevinç
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Özgür Özel
6 ay önce