|

CHP genel başkan adayı Özgür Özel kurultaya hitabında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam çaktı

Hüseyin Berk
19:03 - 4/11/2023 Cumartesi
Güncelleme: 19:20 - 4/11/2023 Cumartesi
Yeni Şafak

Ankara'da düzenlenen 38'inci Olağan Kurultayı'nda konuşan CHP genel başkan adayı Özgür Özel, terör tutuklusu HDP'li Selahattin Demirtaş ve Gezi olaylarının finansörü tutuklu Osman Kavala'ya selam gönderdi.

CHP’de mayıs yenilgisine ilişkin hesaplaşmanın yaşanacağı büyük kurultay bugün toplandı. İki gün sürecek 38'inci Olağan Kurultay’ın ilk gününde genel başkanlık seçimi yapılıyor. Yarın ise Parti Meclisi’nin de olduğu yetkili organlar belirlenecek. Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen kurultayda, delegelerin bulunduğu alanda, değişimciler ve genel merkez destekçilerinin bulunduğu kısımda gerginlik yaşandı.

Özgür Özel kurultaya hitabında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam çaktı

Tansiyonun düşmesinin ardından kürsüye çıkan genel başkan adayı Özgür Özel, konuşmasının hemen başında terör tutuklusu HDP'li Selahattin Demirtaş ve Gezi olaylarının finansörü tutuklu Osman Kavala'ya selam çaktı.

Özel açıklamasında şunları söyledi:

"Memleketimin dört bir yanında altı oklu bayrağı sallayanlara, Soma’da, Zonguldak’ta, Bartın’da yerin yüzlerce metre altında çalışanlara, İzmir’de Agrobay’da direnen kadınlara, Silivri’de Bakırköy’de hepimizin yerine yatan Can Atalay’a, Tolga Şardan’a, Osman Kavala’ya, Selçuk Mızraklı’ya, Selahattin Demirtaş’a selam olsun."

Kılıçdaroğlu da Kavala ve Demirtaş'a selam göndermişti

Kurultayda söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'a, "demokrasi kahramanları" diyerek selam göndermişti.



#Özgür Özel
#Selahattin Demirtaş
#Osman Kavala
#CHP
6 ay önce