|

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Meral Ablam ile beraber zorlukları aşacağımıza inanıyorum

Hüseyin Berk
22:41 - 23/11/2023 Perşembe
Güncelleme: 23:01 - 23/11/2023 Perşembe
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 81 ilde seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 'yeni bir iş birliğinin' sinyalini verdi. Akşener ile aralarında özel bir hukuk olduğunu belirten Özel, "Meral Ablam ile beraber zorlukları aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Bilindiği gibi, Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirme sürecindeki en büyük destekçisi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Akşener'e 'abla' olarak hitap ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenen CHP kurultayında, 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemini sona erdiren ve CHP'nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, Sözcü TV canlı yayınında seçim gündemine ilişkin konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP'yi zehir zemberek sözlerle hedef alıp, 81 ilde yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini açıklamasına ilişkin konuşan Özel, yeni bir 'iş birliğine' göz kırptı.

Özel: Meral Ablam ile beraber zorlukları aşacağımıza inanıyorum

Akşener ile aralarında özel bir hukuk olduğunu belirten Özel,
"Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de ben üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç. Mümkün olan en kısa sürede yapmalıyız.
" diye konuştu.
"Seçim bölgelerine özel iş birlikleri yapılabilir."
diyen Özel, "
Bu iş birliğinde mümkünse iki parti ama özel bir gereklilik varsa belki bazen üçe çıkabilir ama genelde iki partinin iş birliğinin, güç birliğinin doğru olacağını düşünüyorum. Olmazsa dünyanın sonu değil.
" ifadelerini kullandı.

'Gölge başkan' İmamoğlu da Akşener'e aynı şekilde hitap ediyor

Bilindiği gibi, Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirme sürecindeki en büyük destekçisi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Akşener'e 'abla' olarak hitap ediyor.

Akşener, İmamoğlu'nun kendisine neden abla dediğini, "
Benim bir öz ablam var 75 yaşında çok dindar bir kadındır. 16 yaşında oğlunu kaybetti trafik kazasında. Bir gün beni arayıp, Ekrem İmamoğlu'nu kastederek 'Bu çocuk ne kadar Murat'a benziyor' dedi. Aslında hiç benzemiyorlar. Ee abla dedim. Ablam "Yüzünde Rabbi Yessir var' dedi. Ablam en az 150 kadın arkadaşıyla Cuma günleri dua eder. Bende ablama sordum 'Peki diğerleri ne düşünüyor İmamoğlu ile ilgili' dedim. Ablam dedi ki 'Kimisi ölmüş kocasına benzetiyor. Kimisi torununa benzetiyor' dedi."
ifadeleriyle anlatmıştı.


#Özgür Özel
#Meral Akşener
#CHP
#İYİ Parti
#Ekrem İmamoğlu
6 ay önce