|

CHP'li Turan Karadağ zehir zemberek sözlerle partisinden istifa etti: Veli Ağbaba CHP'nin kaderiyle oynuyor

Hüseyin Berk
19:14 - 30/01/2024 Salı
Güncelleme: 19:56 - 30/01/2024 Salı
Yeni Şafak

CHP’li Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mustafa Mutlu ve CHP’li meclis üyeleri partiden istifa ettiğini duyurdu. Karadağ, CHP Malatya vekili Veli Ağbaba'yı ve parti yönetimini sert sözlerle hedef aldı. Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdikleri için aday gösterilmediklerini belirten Mutlu, "Hak, hukuk diyerek İstanbul'a yürüyen Ağbaba demek ki kendi çıkarları için yürümüş. Ağbaba, CHP'nin Türkiye'nin kaderiyle oynuyor." dedi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala, CHP'de kazan kaynadı. İstanbul'da Ataşehir Belediye Başkanı CHP'li Battal İlgezdi'nin zehir zemberek sözlerle Ekrem İmamoğlu'nu hedef alması ve "Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tasfiye ediliyor" açıklaması, partideki çıkar ilişkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

CHP'li Mutlu zehir zemberek sözlerle partisinden istifa etti

Adaylarını büyük tartışmaların gölgesinde açıklayan CHP'de bir kriz de Malatya'da baş gösterdi.

CHP’li Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mustafa Mutlu ve CHP’li meclis üyeleri partiden istifa ettiğini duyurdu.

İstifasını bir basın toplantısıyla duyuran Karadağ,
"Ben buraya atamayla gelmedim. 2019'de önseçime girdim ve bu örgüt beni aday yaptı.... Hekimhan’da çalışma var, hırsızlık ve namussuzluk yok. Ne için beni aday göstermedin kardeşim? 'Çalışamadın, yapamadın' desin ama bunlar değil. Biz hizmet için buradayız, başkaları rant için burada"
diye konuştu.

"Veli Ağbaba CHP'nin kaderiyle oynuyor"

Sözlerinin devamında CHP Malatya vekili Veli Ağbaba'yı hedef alan Karadağ,
"Genel Başkanımızı (Kılıçdaroğlu) destekledik. Her zaman onun yanında olduk. Hak, hukuk diyerek İstanbul'a yürüyen Ağbaba demek ki kendi çıkarları için yürümüş. İyi ki de Kılıçdaroğlu'na sahip çıkmışım, gurur duyuyorum. Ağbaba, CHP'nin Türkiye'nin kaderiyle oynuyor"
dedi.


#CHP
#Malatya
#Veli Ağbaba
#İstifa
#Turan Karadağ
3 ay önce