|

'Fotoğrafımı göremezsiniz' diyordu: Mansur Yavaş Ankara’da fotoğrafını asmadık yer bırakmadı

12:39 - 16/03/2024 Cumartesi
Güncelleme: 12:53 - 16/03/2024 Cumartesi
Diğer

Ankara'nın CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Halkın parasını kendi reklamı için harcayan belediye başkanı haram yiyor demektir" şeklindeki sert ifadeleriyle dürüstlük profili çizmeye çalışırken, Ankara'nın dört bir yanına yerleştirilen ve AK Parti İl Başkanlığı basın müşavirliği tarafından tespit edilen devasa reklam fotoğrafları seçmenin tepkisini çekiyor.

Yavaş'ın, belediye kaynaklarını kullanarak yaptığı iddia edilen bu reklam çalışması, Ankara'da adeta görmezden gelinemeyecek boyutlara ulaşmış durumda. Daha önceki açıklamalarında "Ankara'nın hiçbir yerinde benim fotoğrafımı göremezsin, Ankara halkının parasıyla ne reklam yaparız, lüks ve şatafatla işimiz olmaz" şeklinde konuşan Yavaş'ın, şimdi bu açıklamalarıyla çeliştiği görülüyor. Ankara'daki seçim hazırlıkları devam ederken, bu billboard tartışmaları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Yavaş'ın, Cumhur İttifakı Başkan Adayı Turgut Altınok'un reklamlarının önüne kaçak billboard koydurduğu iddiaları da sosyal medyanın gündemine oturmuş durumda.

Seçimi kaybetme korkusu sardı

Milletin parasıyla reklam yapmam diyen CHP'li Yavaş'ın fotoğrafları, şehrin pek çok noktasında göze çarpıyor. Bu durum seçimi kaybetme korkusu mu yaşamaya başladı sorularını akıllara getiriyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde tartışmalara neden oluyor. Türkiye'nin 31 Mart'ta gerçekleştireceği yerel seçimler öncesi, bu türden polemiklerin artması ise siyasi atmosferi daha da ısındırıyor.

Kendi sözleri kendini ele veriyor

Mansur Yavaş ise , "Belediye'nin parasıyla falan asla reklam yapmadım. Bizim Ankara halkının parasını boşa götürecek projemiz yok" açıklamasında bulundu. Yavaş, "Reklama para harcamadık. Bir belediye başkanı reklama para harcıyorsa kendisi için harcıyordur, ben halkın parasını reklama harcamayı zul görüyorum" ifadeleriyle durumu savundu.

#Ankara
#Mansur Yavaş
#Reklam
1 ay önce