|

İbrahim Ufuk Kaynak ABD'nin dünyadaki hakimiyet planını anlattı: İslam dünyasının kontrolü İsrail'e verildi

Semih Bozkuş
22:47 - 5/01/2024 Cuma
Güncelleme: 23:20 - 5/01/2024 Cuma
Yeni Şafak

Yeni Şafak'ın sevilen serisi Hafıza'nın 71'inci bölümünde Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak ve Gazeteci Ersin Çelik, ABD'nin dünyadaki hakimiyet planını masaya yatırdı. Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının sonrasında dünya genelinde dağılan imparatorluklara dikkat çeken Kaynak, kurulan Pike devletler ile bazı devletlerin kontrolünün diğer devletler ile kontrol edilmesinin amaçlandığını belirtti. Ufuk Kaynak, ABD'nin böylelikle İslam dünyasının kontrolünün İsrail'e verildiğini söyledi.

Yeni Şafak'ın sevilen serisi Hafıza'nın 71'inci bölümü yine önemli ve tarihi olayların altını çizdi.

Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak ve Gazeteci Ersin Çelik'in bu kez gündeme aldığı konu ise ABD'nin dünyadaki hakimiyet planı oldu.

Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının sonrasında dünya çapında altı imparatorluktan 120 devletin ortaya çıktığını ifade eden Kaynak, ABD'li Mason Albert Pike'ın öncülük ettiği 'Pike devletleri'nin kurulduğunu söyledi.

ABD'nin, bu kadar devletin kontrolünü başka devletlerle sağlamayı amaçladığını ve İsrail'in de bu yüzden kurulduğunu söyleyen Kaynak, İslam dünyasının kontrolünün de İsrail'e verildiğini ifade etti.

"Türkistan'ın ele geçirilmesi Rusya'ya verilmiş bir hediyeydi"

Avrupa'nın ve İsrail'in ABD için hayati önemde olduğunu bütün Amerikan strateji kitaplarında yazılı olduğunu söyleyen Ufuk Kaynak, "Bütün olayın aslı ve temeli budur. Niye? Kıtayı her taraftan kontrol altına alıyor. Neresi? Medeniyetlerin merkezi olan bölgeleri. Hep anlattık daha önce de. Türkistan'ın ele geçirilmesi Rusya'ya verilmiş bir hediyeydi. Niye? İkinci dünya Savaşı zamanında ABD'nin Asya kıtasını bütünüyle yutabilecek gücü yoktu onu bir sonraki aşamaya bıraktı. Avrupa'yı köleleştirmekle uğraştı ve ne hale geldi." dedi.

#Hafıza
#Yeni Şafak
#Ersin Çelik
#İbrahim Ufuk Kaynak
#Albert Pike
4 ay önce