|

İmam Galip Usta ve Bilal Erdem'in sağlık durumlarına ilişkin Başhekim Mayadağlı'dan açıklama: Soluk borusuna kısmi müdahale edildi

Semih Bozkuş
00:18 - 9/01/2024 Salı
Güncelleme: 00:43 - 9/01/2024 Salı
Yeni Şafak

Fatih Camii İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem, yatsı namazından hemen önce bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı. Saldırgan gözaltına alınırken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olaya ilişkin soruşturma başlattı. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Başhekimi Alpaslan Mayadağlı da yaralıların son durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Usta'nın soluk borusuna kısmi müdahale edildiğini ve durumunun stabil olduğunu kaydeden Mayadağlı, "Üç bıçak darbesi almış, hayati tehlikesi yok, gerekli müdahaleler yapılıyor.'' ifadelerini kullandı.

Fatih Camii İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem isimli vatandaş akşam namazının ardından yatsı vaktine dakikalar kala camide bıçaklı saldırıya uğradı.

Ö.S. isimli bir şahıs, yatsı namazı öncesinde Fatih Camisi'nde slogan atarak huzursuzluk çıkardı.

Sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

İmam ile cemaatten vatandaşı bıçakla yaraladı

Akşam namazının ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

"Soluk borusuna kısmi müdahale edildi"

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtilirken, sağlık durumlarına ilişkin Bezmialem Vakıf Üniversitesi Başhekimi Alpaslan Mayadağlı son bilgileri paylaştı.

TRT Haber canlı yayınına bağlanan Mayadağlı, Usta'nın göğüs, sırt ve boğaz bölgesine üç bıçak darbesi aldığını belirterek, "En sıkıntılı nokta boğaz bölgesiydi. Soluk borusuna kısmi müdahale yapıldı. Şu anda durumu stabil. Hayati tehlikesi yok, gerekli müdahaleler yapılıyor." ifadelerini kullandı.

#Fatih Camii
#Bıçaklı Saldırı
#Hafız Galip Usta
#Bilal Erdem
#Bezmialem Vakıf Üniversitesi Başhekimi
#Alpaslan Mayadağlı
4 ay önce