|

İYİ Partili İbrahim Özkan CHP ile pazarlığı anlattı: Ekrem İmamoğlu ile arka kapı diplomasisi yürüttüm

Hüseyin Berk
20:58 - 16/12/2023 Cumartesi
Güncelleme: 21:43 - 16/12/2023 Cumartesi
Diğer

CHP ile ittifak yapmama kararını eleştiren ve istifası istenen İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, CHP ile yaptığı pazarlıklara ilişkin itiraf dolu açıklamalar yaptı. İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu ile 'arka kapı' görüşmeleri yaptığını belirten Özkan, "Ortaya çıkan sonuç artık bir çıkmaz sokak" dedi. CHP ile üç belediye başkanlığı konusunda anlaştıklarını fakat "'Beşiktaş'ı dahi verseler bu konu biz bizim için bitmiştir' lafından sonra aslında sürecin tamamen kapandığını" söyleyen Özkan, "Şu an İBB Meclisi üyelerimizin haricinde yüzde 80'i istifa aşamasında" ifadelerini kullandı.

CHP ile ittifak yapmama kararı sonrası parti yönetimini hedef alan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebi doğrultusunda partisinden istifa etmişti. İYİ Parti İBB Meclis üyeleri, istifasını sunan Özkan'ı yeniden Grup Başkanvekili seçmişti. Gelişme sonrası İYİ Parti yönetimi, karara imza atan 7 İBB Meclis üyesini ve İbrahim Özkan'ı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmişti.

Özkan, partide yaşananlara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili İbrahim Özkan CHP ile pazarlığı anlattı: Ekrem İmamoğlu ile arka kapı diplomasisi yürüttüm

Yerel seçimlerde CHP ile iş birliğini savunan Özkan, bugüne kadar bir "arka kapı" diplomasisi yürüttüğünü belirterek
"Teşkilatlarımızın motivasyonu ve yükselmesi için elimden geleni yaptım. Ama ortaya çıkan sonuç artık bir çıkmaz sokak. Yapacağımız çok fazla bir şeyin kalmadığını düşünüyorum"
dedi.

"İmamoğlu taleplerimizi olumlu karşıladı"

Özkan, İmamoğlu ile yaptığı bu görüşmelerde, İYİ Parti'ye üç kazanılacak belediye ve CHP'li 14 belediyede belediye başkan yardımcılığı ve 25 İBB Meclisi üyeliği önerdiğini anlattı. Özkan, İmamoğlu'nun da bu talepleri makul karşıladığını ve konuyu genel başkan ve yetkili organlarla görüşeceğini söylediğini de aktardı.

Görüşmelerden Kavuncu ve Coşkun da haberdardı

Özkan, görüşmelerden İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun'un da haberdar olduğunu söyledi.

"Arkadaşlarımızın yüzde 80'i istifa aşamasında"

Özkan konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Tabanda ciddi bir dip dalga var. İstifalar her gün artıyor. Öyle bir duruma geldik ki Sayın teşkilat başkanımız 'Beşiktaş'ı dahi verseler bu konu biz bizim için bitmiştir' lafından sonra aslında sürecin tamamen kapandığını gördüm ve çok üzüldüm.

Sayın Genel Başkanımızın, grup başkanvekilliği görevini bırakmam konusunda bir telkini olduğu bana söylendi. Ben de gereğini yaparım tabii ki dedim.

Meclis üyeleri teker teker istifa ediyor. Yani şu an İBB Meclisi üyelerimizin haricinde yüzde 80'i istifa aşamasında."



#İbrahim Özkan
#CHP
#İYİ Parti
#Meral Akşener
#Ekrem İmamoğlu
#İBB
5 ay önce